Јелена Пантовић представница Црне Горе на Олимпијским играма у стрељаштву

Црна Гора ће на Олимпијским играма у Токију имати представницу у стрељаштву.

Фото: PrintScr

У питању је Јелена Пантовић, дјевојка којој се остварио сан да наступи на највећој свјетској смотри спорта.

– Посебно ми је драго што сам ја прва жена из овог спорта из Црне Горе која ће наступити на оваквом такмичењу. Овдје сам до сада имала само један тренинг и био је скраћен, што ме мало брине, али данас ћу имати нови тренинг и он ће бити једини пред почетак такмичења – изјавила је Пантовић.

 -Неких пет, шест година се бавим активно стрељаштвом, а љубав према овом спорту се родила сасвим случајно. Пошла сам на један тренинг и то рекреативно, а онда је то кренуло све озбиљније. Такмичила сам се на државном нивоу и ту сам узела злато и од тада сам почела некако активније и посвећеније овим да се бавим – рекла је наша олимпијка.

– Као и код сваког такмичења увијек поставим висока очекивања, а главни циљ ми је да се максимално посветим сваком метку, да у сваком моменту дам све од себе, од првог до задњег метка, па ћемо видјети шта ће то донијети – рекла је Пантовић и додала:

– Стрељаштво није медијски испраћено код нас као што је у свијету и није тако популарно код нас као што је у другим земљама. Свјесна сам тих неких недостатака, али сам и задовољна што се тиче бројности и квалтета стријелаца и стрељачких клубова у Црној Гори.

Извор: Дан

2 thoughts on “Јелена Пантовић представница Црне Горе на Олимпијским играма у стрељаштву

  1. Tragikomedija sporta ili olimpizma je da djevojka koja se bavi samo 6 godina sportom učestvuje na OI. Koliko je takvih, zato su se i OI toliko srozale. Još se hvališe da je prva žena iz Crne Gore koja učestvuje – da, ali po pozivu, a ne na osnovu norme, kako je bilo ranije. I norme su mogle u svim sportovima da se ostvare samo na određenim takmičenjima, a sada može i u nekom selu. Muka živa od sporta. U suštini, dobro je da učestvuje, to nije sporno.

  2. Одржавати игре у оваквим условима, а нарочито без присуства публике, једна је велика глупост и најобичнија трка за новцем. Олимпијске игре су одавно изгубиле онај замишљени смисао и на њима могу учествовати и нижеразредни спортисти и спортискиње, а то је велики ударац за спорт.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest