Јоковић: Јоковић увјерава: Опстаће Српство и СПЦ, одрадићемо Темељни уговор, ми смо на путу Момира Булатовића

Опстаће српство и Српска православна црква, поручио је лидер Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић гостујући синоћ на Радио телевизији Србије.

Фото: поглед

Јоковић, чија ће странка највјероватније добити шест министарских и једно потпредсједничко мјесто у мањинској Влади, поручио је и како ће “одрадити” потписивање Темељног уговора са СПЦ.

“Потписивање Темељног уговора је један од наших услова и заиста ћу бити поносан што ћемо то одрадити. Не мислим да ће то бити спас за српство, али сматрам да је неправедно било што су двије друге традиционалне вјерске заједнице са Црном Гором потписале те уговоре, зашто то не би урадила и СПЦ”, истакао је он.

Свима из нове Владе прихватљив попис ове године

Јоковић тврди како је свим конституентима будуће Владе прихватљиво да попис буде одржан ове године.

“То је један од наших услова, и то један од приоритета – попис у овој години, ја вјерујем да ће се то десити, а СНП, ако буде дио Владе, инсистираће на томе. Ако се то не деси, СНП ће имати одговор на то. Али сви су рекли да је то прихватљиво, будући конституенти који разговарају око могуће 43. Владе, и то је нешто што је у великој мјери опредијелило СНП да буде дио те приче”, поручио је Јоковић.

Током гостовања на РТС-у, Јоковић је говорио и о томе како СНП углавном гласају Срби, те да је његова странка нарочито јака у срединама у којима доминантно живе припадници те националности.

“Ми смо грађанска партија, али нас у највећем броју гласају они који се изјашњавају као Срби који говоре српским језиком и иду у Српску православну цркву. Да је тако, најбоље говори сљедеће – у три општине у којима су се грађани изјаснили већином као Срби, а то су Плужине, Андријевица и Беране, у једној општини имамо апсолутну власт, у другој предсједника општине, а у трећој најбољи резултат”, истакао је Јоковић.

На истом смо путу као у доба Момира и Предрага Булатовића

Казао је и како је СНП на истом путу на којем је била у вријеме Момира Булатовића и Предрага Булатовића.

“Могу рећи да сам од првог дана у СНП-у и да сам био на листи на којој је био Момир Булатовић. Ми са тог пута не одустајемо”, додао је Јоковић.

Подсјетимо, потпредсједник СНП-а Драган Ивановић јуче је потврдио како ће тој партији припасти шест ресора у новој Влади.

Њихови ће министри, између осталог, управљати просвјетом, економијом, али и здравством.

Како је Ивановић поручио, састав мањинске Владе биће саопштен данас или сјутра.

Извор: Ин4с

One thought on “Јоковић: Јоковић увјерава: Опстаће Српство и СПЦ, одрадићемо Темељни уговор, ми смо на путу Момира Булатовића

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest