JOKOVIĆ OPTIMISTA: „Dogovor o širokoj podršci vladi moguć u avgustu“

Foto: Jutjub printskrin:N1

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je za Portal „RTCG“ da je optimista kada su u pitanju pregovori za sastav nove, 44. vlade, i da po njegovom mišljenju buduća vlada treba da bude formirana uz široku podršku u parlamentu. Smatra da bi se dogovori o sastavu vlade mogli privesti kraju u avgustu.

“Što se tiče dosadašnjih pregovora, mi smo imali zvanični sastanak sa Milojkom Spajićem, i ti pregovori se nastavljaju. Mi smo optimisti, želimo da se da se sastavi Vlada Crne Gore jer je to jako potrebno, želimo da bude što šira kako bi samim tim bila i stabilnija”, kazao je Joković, potpredsjednik aktuelne Vlade.

Joković je istakao da je optimista da može biti široke podrške Vladi u parlamentu i da očekuje kraj pregovora u avgustu.

“Smatram da bi ako svi popuste, i uz toleranciju, Vlada trebalo da bude formirana uz široku podršku. Ako bi svi realno počeli i radili na tome, mislim da bi se mogli u avgustu privesti kraju dogovori”, kazao je Joković.

Naglasio je da svako prolangiranje nije dobro i da je neophodno da se partije što prije usaglase povodom svojih zahtjeva.

“Svako prolangiranje i previše zatezanja nije u ovom trenutku dobro. Naravno, svaka politička partija ima svoje probleme, ciljeve i zahtjeve i sve to treba usaglasiti ali suština je da zajedno radimo na dobrobit Crne Gore i da se ispune očekivanja građana kao i da se ostvare predizborna obećanja političkih subjekata”, ocijenio je Joković.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest