JOŠ SE PRIKRIVA ISTINA „Pozivamo poslanike da pokrenu parlamentarnu istragu u vezi železničke nesreće na Bioču- da se uključi i SDT“

Foto: Jutjub printskrin/ Al Jazeera Balkans

Pozivamo poslanike i šefove poslaničkih klubova da pokrenu parlamentarnu istragu u vezi železničke nesreće na Bioču, a u cilju rasvetljavanja slučaja treba da se uključi glavni specijalni državni tužilac Vladimir Novović kao i članovi Vlade.

Ovo je u nedelju prilikom odavanja počasti žrtvama železničke nesreće na Bioču kod Podgorice 2006. godine, u kojoj je poginulo 47, a povređeno više oko 200 putnika, polaganjem venaca na spomenik u Bijelom Polju, kazao otac jednog od stradalih putnika Goran Vojinović, iz Bijelog Polja.

Vojinović je potom izneo svoja saznanja o dešavanjima koja su prethodila tragediji.

– Godinama unazad su opredeljivana milionska sredstva za održavanje železničke infrastrukture u Crnoj Gori, koja su, nažalost, na osnovu odluka menadžmenta izdvajana za velike otpremine, kupovinu stanova, povoljne kredite i ko zna zasta još. Tako je kobnog dana mašinovođa Filipović nakon dolaska iz Bara u Bijelo Polje, napustio voz uz obrazloženje da je neispravan. Menadžment je uključio Slobodana Drobnjaka koji je, i pored informacije da voz nije ispravan, krenuo na put. Na stanici Lutovo zaustavio je voz i obavestio nadređene da voz nije za dalju vožnju. Nakon insistiranja da voz mora da krene pokrenuo je mašinu. Nedugo zatim više vagona je izletelo iz šina i survalo se u provaliju i to na mestu na koje je upozovala tadašnja kontrola Železnica Crne Gore i Srbije – kazao je Vojinović.

On je naglasio da ukoliko poslanici i Vlada ne reaguju na njihov poziv da će ih smatrati saučesnicima.

-Dužni smo da ovu veliku tragediju pamtimo i ne zaboravimo kako se ne bi događale slične tragedije – kazao je predsednik NVO „Voz neprebola“ Vesko Vlahović, u prisustvu porodica nastradalih, preživelih putnika, delegacija opštine i građana.

U ime Opštine Bijelo Polje, venac na spomen obeležje položili su predednik Petar Smolović, predsednik Skupštine opštine Ernad Suljević i sekretarka za finansije Alida Nuhodžić. U najtežoj železničkoj nesreći u Crnoj Gori, u vozu na liniji Bijelo Polje-Bar, poginula su 24 putnika iz Bijelog Polja. U ponedeljak u podne biće položeno cveće i na Bioču, pred spomenikom stradalim putnicima.

pogled.me/novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest