KALJINGRAD NA UDARU POLJSKE?! Varšavi isporučuju rakete koje će moći da dobace do Rusije, ovo tvrdi poljski general

Foto: Jurjub printskrin/Real Engineering
Sjedinjene Američke Države će Poljskoj isporučiti rakete koje mogu da pogode ciljeve na teritoriji Rusije, izjavio je bivši komandant Oružanih snaga Poljske general Miroslav Ružanski u intervjuu portalu „Gazeta.pl“.

– Poljska bi u okviru te isporuke mogla da dobije ne samo borbene avione, već i paket raketa kojima će biti opremljeni naši avioni F-16, a u budućnosti i F-35 – rekao je on.

Pojasnio je da najveću vrijednost vide u američkim raketama JASSM koje imaju proširen radijus djelovanja HR. Istakao je da se poljski avioni nalaze u Laski i da ako budu opremljeni tim raketama mogu da lete samo do Visle i da pogode ciljeve na teritoriji Kalinjingradske oblasti, Belorusije ili Rusije.

– To će omogućiti da se osigura bezbjednost naših pilota. Kada su me pitali kako bi trebalo da se razvijaju oružane snage, rekao sam da smatram da bi vojska trebalo da pronađe i neutralizuje pretnje koje se nalaze van granica zemlje – dodao je poljski ekspert.

Ranije je američka vlada objavila, tokom zvanične posjete Vašingtonu premijera Poljske Donalda Tuska i predsjednika Anžeja Dude, da namjerava da Poljskoj odobri kredit u vrijednosti od dvije milijarde dolara za kupovinu 96 helikoptera „apač“.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest