Кларић генерални секретар Скупштине, смијењена Мирјачић

Савјетник предсједника Скупштине Алексе Бечића, Александар Кларић нови је генерални секретар те институције, одлучено је на данашњој сједници гласовима већине посланика.

Са функције замјенице генералног секретара разријешена је Марија Мирјачић из ДПС-а.

Данијел Живковић (ДПС) је рекао да разлози за разрјешење Мирјачић не стоје будући да је професионалним односом указивала да је 28. децембра (на дан изглашавања измјена Закона о слободи вјероисповијести) кршен пословник.

Генци Ниманбегу је рекао да не подржава разрјешење Мирјачић будући, да је ријеч о професионалној, образованој и младој особи која заслужује да јој се јавно каже хвала.

Предсједник Скупштине, Алекса Бечић казао је да службеници било које институције морају да служе тој институцији без обзира ко је већина или мањина.

“Као што знате. Тог 28. децембра ја сам информисан да генерални секретар и замјеници не желе да уђу у салу. То је учинила помоћница генералног секретара и нећу се освртати на оно што је она проживљавала тог дана и наредних дана. До данас ниједан конкурс није расписан у Скупштини, ниједан човјек није добио отказ”, рекао је Бечић уз оцјену да смјена секретара Скупштине нема везе са политичким реваншизмом.

Данас ће на сједници бити изабрани и чланови Одбора за свеобухватну изборну реформу.

Одлуком Административног одбора предвиђено је да у Одбору за свеобухватну изборну реформу буде по седам чланова из парламентарне већине и опозиције.

За предсједника Одбора предложен је посланик Демократског фронта (ДФ) Страхиња Булајић

На дневном реду ће, наводи се, бити и предлог за именовање једног члана Савјета Агенције за електронске медије, као и предлози одлука Административног одбора који се тичу промјена у саставима појединих одбора.

Извор: ЦдМ / Побједа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest