Knežević ambasadorima: Kosmet je teritorija Srbije, genocida u Srebrenici bilo nije!

„Ne postoji ambasadorka koja će mi reći da priznam tzv. državu Kosovu, priznaj genocid u Srebrenici – ne pada mi na pamet da to kažem. Možda je to anahrono, ali nemam namjeru da se umiljavam ambasadama nego da štitim interese građana koji su me birali: pravoslavne Srbe i Crnogorce i ostale, ali ne želim da ne kažem da i srpski jezik treba da bude ispoštovan kao službeni jezik u Crnoj Gori“, kazao je predsdjenik DNP-a i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

Smatram da su teme organizovanog kriminala i korupcije dominantne, ali mislim i da su teme nacionalnog pomirenja od izuzetnog značaja. Spremni smo da sarađujemo sa svima na temelju kulturološke i istorijske linije Crne Gore, ali ne želim da nas diskriminiše niko“, prenosi Borba.

Ako neko misli da ćemo mi ići drugima na mobu, pa da nas potjeraju rekavši da smo im završili šta treba i da idemo, onda se grdno varaju.

„U kuloarima se svi kunu u Kosovo, uz pjesme „Veseli se srpski rode“, a ko želi rat – dabogda bio njemu u njegovoj kući… Mi ne želimo rat ni na Kosovu ni bilo gdje u regionu. Ali mi treba da zastupamo svoje stavove. Ne možete u mraku biti da je Kosovo sastavni dio Srbije, a u ambasadama da ga priznajete, ističe Knežević i dodaje:

Imam veliki broj prijatelja među Malisorima, a za razliku od onih koji idu u Malesiju da kupe glasove, ja sam rekao i Niku Đeljošaju je pitanje oko Kosova gdje se razlikujemo… Neka ne brinu ovi za naše odnose sa Tuzima, ali će se u Zeti donijeti ta deklaracija, ali će ostati zapisano da su neki Zećani imali hrabrosti da kažu „Car je go, to jest, da 85 odsto građana Crne Gore nije za to da prizna lažnu državu Kosovo“, kategoričan je on.

Na opaske premijera u tehničkom mandatu poručuje da DF mora preći preko nekih stvari, Knežević poručuje da prvo pokuša da ispuni parlamentarni status.

„Mi možemo da stavimo moratorijum na pitanja koja nas dijele, ali mi Abazović sa četiri ili pet posto ne može određivati šta da radim“, dodaje.

Knežević se osvrnuo i na veoma aktuelnu priču o programu Evropa sad 2.0. i obećanja koja dolaze iz tog pokreta da će plate biti povećane i radno vrijeme skraćeno.

„Ja mogu da obećam da će nam plate biti pet hiljada evra… Gospodin Spajić je i sam priznao da postoje problemi u fiskalnom sistemu, da imamo rupe u budžetu, da ćemo morati raditi rebalans, a čini mi se da Spajića treba pitati kad će to da bude, ako osvoji vlast, a meni se čini da nemamo realne izvore da to obezbijedimo. Ja ne mogu da se trkam u obećanjima da nećemo da radimo. Neki će reći da će penzionerima dati tablete za podmlađivanje. Valjda će biti i projekat da se ne radi ništa uz platu do hiljadu i po evra. Ne mogu sa Spajićem da se trkam jer sam previše odgovoran za davanje takvih izjava, a ne znam zbog dugova gdje će završiti Crna Gora, a meni se čini da od Vlade Krivokapića nijesmo vidjeli nijednu investiciju“, zaključio je Knežević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest