Кнежевић: АНБ је увијек била политизована, у Црној Гори свако свакога прислушкује

Вријеме читања 2 минута

Контролно саслушање је иницирао предсједник Одбора за безбједност и одбрану Милан Кнежевић.

Одбор за безбједност и одбрану разматраће данас иницијативу за контролно саслушање представника Владе, тужилаштва, Агенције за националну безбједност и полиције поводом актуелних дешавања у безбједносном сектору. Предложено је саслушање потпредсједника Владе Дритана Абазовића, в.д. врховног државног тужиоца Дражена Бурића, главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, директора АНБ-а Дејана Вукшића и шефа специјалног полицијског одјељења Драгана Радоњића.

принтсрин

Кнежевић је образлажући иницијативу рекао да се плаши да је ових дана и недјеља безбједносна ситуација толико кулминирала да посљедице могу бити несагледиве.

“Морам да искажем забринутост због ћутања одређених институција, али још више због конфузија када се одређене институције огласе”, рекао је он.

Додао је да је Агенција за националну безбједност (АНБ), част појединцима, увијек била политизована, али да он као посланик неће дозволити да АНБ постане Црногорско народно позориште или опера.

“До душе, ми у Црној Гори немамо оперу, али имамо АНБ”, рекао је он.

Кнежевић је казао да када је почетком године откривена афера прислушкивања митрополита, политичара и новинара, није било експресне реакције да се пронађу налогодавци.

Казао је да су он и Андрија Мандић пет година били на мјерама тајног надзора и оптужио је бивше челнике АНБ-а да су учествовали у монтажи државног удара 2016. године.

Рекао је да нико не реагује када оптужује АНБ за то, као што нијесу реаговали када је Специјално полицијско одјељење оптужио да су учествовали у монтажи доказа постављених у кући полицијског функционера Синише Стојковића и тражио да испитају да ли је то плаћао АНБ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest