KNEŽEVIĆ: Izgradićemo zemlju bez korupcije

Foto: Jutjub printskrin/A PLUS TV MONTENEGRO

Nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore na predstojećim parlamentarnim izborima Milan Knežević kazao je da će sljedeća Vlada, predvođena tom koalicijom, formirati ministarstvo za borbu protiv korupcije, koje će, kako je kazao, imati potpuna ovlašćenja i jasne ingerencije nad ključnim agencijama i službama, zaduženim za pobjedu nad korupcijom. On je u otvorenom pismu obećao i da će izgraditi zemlju bez korupcije.

„Korupcija predugo razara našu zemlju, izaziva nepravdu, urušava institucije i cjelokupni sistem vrijednosti. Mi danas preuzimamo odgovornost za izgradnju Crne Gore bez korupcije – i bez organizovanog kriminala. Obećavam, da će sljedeća Vlada, naša Vlada, predvođena Koalicijom Za budućnost Crne Gore, formirati Ministarstvo za borbu protiv korupcije, koje će imati potpuna ovlašćenja i jasne ingerencije nad ključnim agencijama i službama, zaduženim za pobjedu nad korupcijom“, naveo je Knežević i otvorenom pismu.

Pravda, kaže, dolazi kad usvojimo nove kaznene zakone protiv korupcije, koji će definisati jasnu odgovornost, drastično povećati zatvorske kazne i oduzimanje imovine za koruptivne delikte.

„Nećemo dozvoliti da oni, koji su proglašeni kao krivi, ili su imali koristi od korupcije, izbjegnu pravdu. Svako će biti odgovoran za svoje postupke“, kazao je Knežević.

Poručio je da će ministarstvo za borbu protiv korupcije i kriminala raditi potpuno transparentno.

„Samo kroz potpunu javnost u radu možemo osigurati odgovornost i povjerenje građana. Obećavamo, da će naše Ministarstvo biti otvoreno za javnost. Da će svaki naš korak biti transparentan. Da ćemo zajedno ponovo izgraditi kulturu nulte tolerancije prema korupciji“, kazao je Knežević.

Poručio je i da jedna pobjeda u borbi protiv korupcije nije konačna, te da je svaki poraz u toj borbi neprihvatljiv.

„Moramo odlučno pobijediti korupciju i tokom borbe za pravnu državu Crnu Goru ostati beskompromisni, istrajni i odlučni. Vjerujem u snagu našeg naroda i vašu podršku. Zajedno ostvarujemo viziju Crne Gore, jedne kuće za sve njene građane, koja se temelji na istini, pravdi i poštenju!“, kazao je Knežević.

On je u otvorenom pismu obećao i da će izgraditi zemlju bez korupcije.

„Stojimo pred vama sa čvrsto datim obećanjem da ćemo izgraditi zemlju bez korupcije. Da ćemo razvijati Crnu Goru u kojoj će pravda biti osnovni princip, a oduzeta imovina od korumpiranih biti vraćena narodu. Neka naša snaga i odlučnost budu pokretači promjena, a naša vjera u bolju budućnost Crne Gore bude naš vodič“, zaključio je Knežević u otvorenom pismu.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest