Ко је Радоје Звицер: Бурна биографија вође „кавачког клана“

Foto: Printskrin

Вођа “кавачког” клана, који се сматра једним од највећих шверцера кокаина на свијету, према незваничним информацијама убијен је вечерас у Панами.

Ко је Радоје Звицер, вођа клана који годинама измиче руци правде?

Његово име појавило се први пут у јавности у децембру 2017. године, када је објављен 15-минутни снимак на Јутјубу са детаљним информацијама о „кавачком клану“, вођи ове групе и њеним члановима.

Тада су откривени детаљи који нису били спомињани у јавности, а који се односе на криминално дјеловање овог клана, као и имена држава у којима делују и лажни идентитети које користе.

На снимку се први пут објелодањује податак да се Звицер, који слови за вођу ,”кавачког клана”, служи туђим идентитетом и да под именом Јосип Бабић несметано путује Европом.

Наиме, према сазнањима безбједносних служби из региона, Радоје Звицер крио се у земљама региона и ЕУ под лажним именом Бабића, рођеног 6.2.1979. из Орашја, БиХ. Бабић је држављанин БиХ који је рођен у њемачком граду Нирнбергу, а он никада није вадио документа БиХ, навео је својвремено подгорички Дан.

Пошто је Бабић одговарао његовом опису и старости, Которанин је то искористио и преко својих “канала” у БиХ извадио пасош који му је послужио за неометано путовање.

Звицер је, према наводима медија прије неколико година избјегао хапшење приликом полицијске акције на територији Косова и Метохије, пошто је дан прије тога побегао из Приштине на основу дојаве коју је добио из непознатог извора.

Жена га спасила од смрти

Вучуровић: Сингапурац Спајић у неколико реченица доказао да нема благе везе са оним што се дешава у држави!
Звицер је једно вријеме боравио у Приштини одакле је користећи лажна документа путовао у Истанбул, Беч и Цирих. Иако се полиција надала да ће и он бити ухваћен у акцији коју су припремали десетак дана, Звицер је успио да напусти мјесто које је повремено користио.

Његово име поново је доспјело у медије када је у мају 2020. године избјегао смрт у Украјини.

Њему су тада испред зграде у којој је живио са супругом пришли нападачи и испалили неколико хитаца. Од смрти га је спасила управо супруга Тамара, која је у том тренутку извадила пиштољ и запуцала на нападаче, што их је омело да заврше посао.

Иако тешко рањен, Звицер је успео да се опорави, а онда се, према писањима медија, једно време вратио у Црну Гору.

Одатле је, како се наводи, побегао у фебруару прошле године чим су ухапшени његови сарадници у Србији Вељко Беливук, Марко Миљковић и остатак екипе.

Избегао хапшење

Вођа “кавачког” клана, који се сматра једним од највећих шверцера кокаина на свету, већ у марту није затечен у својој кући у которском насељу Кавачи. Црногорска полиција упала му је у кућу 28. марта. Његово бекство се поклопило и са открићем холандске полиције која је разоткривајући дистрибуцију кокаина на простору скандинавских земаља и пратећи руте дошла управо до “кавчана” и плана ликвидације.

Том приликом је раскринкан план који је направљен за убиство Подгоричанина Милића Миње Шаковића, за кога се сумња да је учествовао у ликвидацији вође навијача Партизана Александра Станковића званог Сале Мутави, који је, док је био жив, био пријатељ и шеф Веље Невоље.

Тренутно није познато где се Звицер налази. Наводно, он је последњи пут лоциран у Бразилу. Преко Босне и Херцеговине напустио Балкан, а потом му је, како се сумња до Јужне Америке, једна станица била Шпанија. Поједини медији су објавили да је Звицер био лоциран у Паризу.

Очигледно је да је Звицер имао јаке помагаче, као и добро припремљену логистику и сигурне локације, обзиром да је “испарио” док је био на мерама.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest