Конатар: Чека нас доста посла, али ће Црна Гора бити наредна чланица Европске уније

Вријеме читања < 1 минут

Наредни мјесеци су кључни за пут Црне Горе ка ЕУ – и не због Европе, већ због нас самих морамо завршити неопходне реформе у судству, наставити бескомпромисну борбу против криминала и корупције, и наравно уз слободне медије закорачити ка чланству Црне Горе у ЕУ, поручио је потпредсједник и посланик Грађанског покрета УРА Милош Конатар.

Он је то казао коментаришући представљени Извјештај о напретку Црне Горе.

Конатар је позвао све субјекте у држави да искористе тренутак и дају максимум напора како би Црна Гора до 2025. године заокружила процес приступања ЕУ.

„То уосталом тражи и преко 85 одсто грађана који подржавају наш пут у ЕУ. Таква подршка и обавезује да као субјекти који управљају овим процесом будемо на висини задатка и урадимо све ствари како би Црна Гора постала пуноправна чланица најразвијенијих држава Европе али и свијета“, поручио је Конатар.

Он је истакао и да у Црној Гори све политичке странке треба да размирице оставе по страни када је у питању процес интеграције Црне Горе у ЕУ.

„Ако се око нечега можемо ускладити онда је то питање приступа ЕУ. Грађани то од нас очекују а УРА ће дати и посљедњи атом снаге како би допринијела овом процесу“, закључио је Конатар.

Извор: ЦдМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest