Контра Фејсбуку и Твитеру: Доналд Трамп покреће нову друштвену мрежу ‘Truth Social’!

Вријеме читања < 1 минут

Девет мјесеци након што су му суспендовани налози на Твитеру, Фејсбуку и Јутјубу, због наводне улоге у подстрекивању на нереде на Капитолу 6. јануара, бивши предсједник САД Доналд Трамп изјавио је да покреће нову медијску фирму са сопственом друштвеном мрежом Truth Social”.

Трамп је рекао да је циљ стварање конкуренције технолошким гигантима који су покушали да га ућуткају и ускрате му могућност за комуникацију с јавношћу крајем његовог мандата.

„Формирао сам Truth Social i Trump Media end Technology Group (TMTG) да се одупрем тиранији технолошких гиганата“, рекао је Трамп у саопштењу и прецизирао да ће његова платформа бити покренута у првом тромесечју 2022. године.

“Живимо у свету гдје талибани имају велико присуство на Твитеру, али амерички председник је утишан. То је неприхватљиво”, додао је Трамп у саопштењу.

Пре суспензије, Доналд Трамп је имао скоро 89 милиона пратилаца на Твитеру, на којем је делио објаве, које су се понекад тицале и важних председничких одлука. Поред тога, имао је и 35 милиона пратилаца на Фејсбуку, као 24 милиона на Инстаграму.

Платформа „Трутх Социал“ биће доступна у бета верзији на позив од новембра 2021. године, док ће Трампова нова медијска група ТМТГ такође имати видео сервис на захтев са забавним програмима и подкастима.

Serbian Times

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest