Кораћ осумњичен за шверц 81 килограм дроге

Foto: pogled.me

Сектор за борбу против криминала су, предузимајући оперативне активности из своје надлежности, ухапсили лице које се потраживало по међународној потјерници Мађарске. Ову акцију спровели су припадници СБОК, сектора црногорске полиције. Ради се, како сазнаје портал Дан, о Растку Кораћу, Игору Грубацзу.

Foto: pogled.me

Наиме, слободе је лишен Р.К. (30) из Сомбора, за којег је утврђено да се заправо ради о лицу И.Г. (33) из Винковаца, Република Хрватска, а који се потражује од стране НЦБ Интерпол-а Будимпешта.

-И.Г. се потражује ради вођења кривичног поступка због сумње да је у Мађарској учествовао у трговини 59 килограма опојне дроге кокаин и 22 килограма опојне дроге марихуана, коју је полиција пронашла 29. јануара ове године у Будимпешти.  Лице са подацима И.Г. се налази на листи најтраженијих лица у Мађарској, објављеној на званичном сајту мађарске полиције, па је са тим у вези, у акцији хапшења непосредно учествовао Одсјек за посебну оперативну подршку Сектора за борбу против криминала-наводе из Управе полиције.

Осим тога, службеници Управе полиције ухапсили су и лице које се потраживало по међународној потјерници Холандије. 

-Слободе је на граничном прелазу са Босном и Херцеговином лишен Е.И. (36) из Бања Луке. Он се потраживао по међународној потјерници НЦБ Интерпол-а Хаг, ради вођења кривичног поступка пред надлежним органима Холандије због кривичног дјела тешка крађа и разбојништво које је 2018. године извршено у тој земљи-наводе из УП.

Комуникација надлежних органа са холандским надлежним органима у циљу вођења екстрадиционог поступка је у току.

Извор: ДАН

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest