Ковачевић и Тимоније: Оснажена сарадња између Никшића и амбасаде Француске

Предсједник Ковачевић је истакао да му је посебно драго што је примјетан рад локалне управе, те да ће Општина Никшић са задовољством сарађивати са Амбасадом Француске и свим заинтересованим инвеститорима, а све у циљу стварања што бољих услова за живот наших грађана

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић примио је у званичну посјету Њ. е. амбасадора Француске у Црној Гори Кристијана Тимонија и представника Удружења француско-црногорских предузећа и инжињера за област заштите животне средине Милана Божовића.

Амбасадор Тимоније је истакао да је Амбасада заинтересована за сарадњу са нашом општином у областима екологије и зелене енергије. Амбасадор је похвалио предсједника Ковачевића и његов тим на оствареним резултатима у првој години мандата. Француски развојни фонд и бројна француска предузећа желе интензивнију сарадњу са Општином Никшић.

Потребно је наставити са пројектима вјетроелектрана и соларне енергије, казао је Тимоније.

Представник Удружења француско-црногорских предузећа Милан Божовић је казао да је компанија „Валго“, која је присутна у Црној Гори, заинтересована да направи једну базу за даље ширење својих активности, као и да понуди своју стручну помоћ при изградњи Регионалног рециклажног центра и приликом израде других важних пројеката у општини Никшић.

Предсједник Ковачевић је истакао да му је посебно драго што је примјетан рад локалне управе, те да ће Општина Никшић са задовољством сарађивати са Амбасадом Француске и свим заинтересованим инвеститорима, а све у циљу стварања што бољих услова за живот наших грађана.

„У наредном периоду још снажније ћемо сарађивати са Амбасадом Француске и Удружењем француско-црногорских предузећа“, закључио је Ковачевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest