Kovačević: Nikolić zarobljen u niskobudžetnom partizanskom filmu

„Otvorene tri kompanije koje su zaposlile skoro hiljadu radnika, vraćanje Željezare iz jedne očajne privatizacije koju je sproveo DPS u ruke Crne Gore i Nikšića, brojni infrastrukturni projekti i još mnogo toga što se vidi i golim okom govori koliko je bestidan nastup poslanika DPS koji je zarobljen u nekom niskobudžetnom partizanskom filmu još uvijek neobavješten da je Berlinski zid pao i da Crna Gora nije kako je to Milo Đukanović želio ostrvo komunizma već zemlja koja teži ka univerzalnim evropskim vrijednostima i standardima“, rekao je za portal IN4S predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević poslavši jasan odgovor poslaniku DPS-a Andriji Nikoliću.

Naime, odlukom lokalne vlasti u Nikšiću ulica koja ima privremeni naziv Ulica Vuka Karadžića nosiće ime legendarnog Blagoja Jovovića, pripadnika Bjelopavlićke četničke brigde i atentatora na ustašu Anta Pavelića.

Ovaj antifašistički potez u Nikšiću naišao je, što je i očekivano, na reakciju zagovornika odlazećeg predsjednika, Andrije Nikolića.

On je juče iznio niz kritika na ovu odluku nikšićke vlasti, rekavši sljedeće: „

Umjesto da predano rade na unaprijeđenju standarda života Nikšićana, da služe građanima bolje od svojih prethodnika, vlast na čelu sa mladim funkcionerom prosrpskog i proruskog Demokratskog fronta nastavlja sa zloupotrebom sistema vlasti i sprovođenjem revizije savremene istorije Crne Gore. Ko bi se drugo usudio da u Nikšiću koji je dao 45 narodnih heroja i 1241. žrtvu u antifašističkoj borbi, preimenuje ulicu koja nosi ime njima, osim ideološki sljedbenici onih koji su hapsili i strijeljali jednog od narodnih heroja Ljuba Čupića“.

Kovačević je jasno poručio u Nikšiću i Crnoj Gori mjesta ima za sve, za potomke i ovih i onih.

„Sve je to odraz ljutnje i nemoći onih koji su navikli da je sve u njihovim rukama i da mogu svakome da sude i presuđuju. Neka ostave Nikšić na miru dosta su mu pomagali i dosta su o njemu brinuli. Ne daj Bože nikad više niko tako kao oni“, poslao je jasnu poruku predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest