Курти са Абазовићем: *Косово и Црна Гора су пријатељске земље

На форуму у Давосу премијер Црне Горе Дритан Абазовић састао се данас са премијером тзв. Косова Аљбином Куртијем, а саговорници су се сагласили да су односи Црне Горе и *Kосова пријатељски и да се базирају на принципима узајамног повјерења, добросусједства и заједничкој европској и евроатлантскојперспективи.

RADE KOPRIVICA DAN

Абазовић је истакао да је Црна Гора посвећена сваком виду регионалне сарадње, што је доказала више пута до сада, прије свега кроз отвореност дијалога и добросусједских односа са свим земљама региона.

Kонтинуирано се улажу напори како би надоградњом постојећих односа са свим сусједима дали додатан подстрек и отворили нове могућности за демократски, економски и сваки други просперитет региона- нагласио је Абазовић.

Kурти је назначио да двије државе треба да побољшају односе како би се увећала економска актива двије државе.

Абазовић и Kурти разговарали су о инфраструктурним пројектима који треба да повежу двије државе,а прије свега о реконструкцији или изградњи новог пута на дионици Рожаје-Пећ, као и изградњи пута-тунела који би повезао Плав и Дечане.

Двије државе треба да јачају своје односе у контексту регионалне стабилности и мултилатералне сарадње- закључено је на састанку.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest