LEKIĆ: Nema nijedne kompanije čiji je većinski vlasnik država u kojoj direktor nije imenovan na isti način kao što sam i ja

Foto: Jutjub printskrin/Milenko Jelić

Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja razriješio je juče izvršnog direktora Milana Lekića (Nova srpska demokratija) i za vršioca te dužnosti imenovao Alena Petra Štulića. U saopštenju dostavljenom medijima naveli su da su postupili isključivo po zakonu i naredbi Inspekcije rada, dok Lekić izjavljuje da je žrtva političke montaže.

Iz Odbora direktora Rudnika uglja su istakli da su postupali isključivo po zakonu, nakon što je Inspekcija rada utvrdila da je Lekić nezakonito imenovan na tu funkciju jer nije izabran na konkursu, te naredila da se otklone nepravilnosti i nezakonitosti.

„U suprotnom, Odbor bi ušao u zonu krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja i doveo u pitanje funkcionisanje kompanije, oglušujući se o naredbu nadležnog organa i održavajući u pravnom sistemu nezakonitu odluku i nezakoniti ugovor, a shodno tome i nezakonitog zastupnika kompanije”, navodi se u saopštenju i ističe da je odluka o razrješenju Lekića donesena jednoglasno i na snagu stupila juče.

“Izvršni direktor Rudnika uglja ne može se birati peticijama, skupovima, pritiscima, molbama, obredima, već isključivo u skladu sa zakonima države Crne Gore“, poručili su iz Odbora i najavili da će u zakonskom roku raspisati konkurs za izvršnog direktora kompanije.

Rudarima su poručili da ,,uprkos pokušajima stvaranja tenzija u cilju očuvanja pojedinca, suprotno zakonima države, rade svoj posao savjesno i predano u interesu kompanije i da nikako ne posežu za bilo kakvim zabranjenim djelovanjima čime bi izložili sebe radnopravnoj ili drugoj sankciji, niti da radno vrijeme koristite za političko djelovanje u interesu pojedinaca“.

Lekić je Pobjedi kazao da će se prijaviti na taj konkurs, jer bi u suprotnom osjećao da je ,,izdao svoj narod i građane Pljevalja“.

„Rekli su mi da mi je 5.000 građana za samo dva dana potpisalo peticiju i dalo mi podršku“, kazao je Lekić, koji tvrdi da su se građani samoorganizovali da brane njegovu poziciju.

„Moji rezultati su poznati ne samo u Pljevljima i u Crnoj Gori, nego i šire. Volio bih vidjeti iza koga bi u opštini od 25.000 stanovnika za dva dana stalo 5.000 ljudi“, istakao je Lekić i pitao Inspekciju rada šta će preduzeti protiv ostalih direktora koji su nezakonito izabrani. On je dodao da je nakon odluke Inspekcije rada bord morao da donese odluku o njegovom razrješenju i pitao inspekciju šta će preduzeti po pitanju ostalih direktora.

„Nema nijedne kompanije čiji je većinski vlasnik država u kojoj direktor nije imenovan na isti način kao što sam i ja“, saopštio je Lekić i ocijenio da se radi o političkoj montaži.

„Pojedini ljudi iz OD, a ja ih nazivam kukavice, nijesu smjeli od građana da krenu direktno na moju smjenu, nego su tražili povod. To je podmukla igra, ali sam ubijeđen da neće proći“, poručio je Lekić, dodajući da apeluje na građane da „ni slučajno ništa ne preduzimaju povodom odluke o njegovom razrješenju“.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest