Mask predlaže – osam dolara za verifikaciju naloga na Tviteru

NOVA PONUDA

Nakon što se suočio sa kritikama zbog svog plana da korisnicima Tvitera naplaćuje 19,99 dolara mjesečno za dobijanje ili zadržavanje verifikovanog naloga, Ilon Mask je izašao sa novom ponudom.

Ilon Mask je na svom nalogu na Tviteru objavio kako planira da naplaćuje osam dolara mjesečno za uslugu pretplate i dobijanje plavog znaka, takozvanog „Tvitter Blue“-a, uz obećanje da će dozvoliti svakome ko plati da dobije željenu plavu kvačicu za verifikaciju svog naloga.

U svojoj objavi, najbogatiji čovjek na svijetu je psovkom opisao svoju procjenu „Tviterovog trenutnog sistema ‘gospodara i kmetova’ – ko ima ili nema plavu kvačicu“. Dodao je i: „Vlast narodu! Plava za osam dolara mjesečno.“

Već danima mediji prenose da Tviter radi na ažuriranju svog postojećeg proizvoda za pretplatu, koji trenutno košta 4,99 dolara mjesečno, kako bi uključio funkciju verifikacije.

Prema internim dokumentima o planiranju u koje su mediji imali uvid, Tviter bi takođe mogao da ukloni plave kvačice trenutno verifikovanim korisnicima ako ne počnu da plaćaju višu cijenu od 19,99 dolara za pretplatnički proizvod u roku od 90 dana.

Vijest je brzo izazvala zgražanje i nevjericu među nekim dugogodišnjim korisnicima ove društvene mreže, uključujući autora Stivena Kinga, koji ima skoro sedam miliona pratilaca na platformi.

Iako se plava kvačica pojavila kao statusni simbol za korisnike, takođe je dizajnirana da obezbijedi kako bi korisnici mogli da odrede koji su nalozi autentični, a koji nijesu, posebno za poznate ličnosti, brendove i druge uticajne naloge.

Ako bi Mask stvorio plaćenu barijeru za verifikaciju, postoji zabrinutost da bi to moglo otežati razlikovanje da li je poznato ime bot ili ne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest