Маске више нијесу обавезне у маркетима, школама, тржним центрима

Ове седмице имаћемо мјере са још једним степеном либерализације, са упозорењем

Заштитне маске више неће бити обавеза у школама, маркетима, тржним центрима, спортским халама, већ ће бити само препорука, саопштила је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић у емисији „Добро јутро Црна Горо“ на ртцг.

Она је истакла да ће од четвртка, када ће бити саопштене нове мјере, маске бити обавезне у здравственим установама, колективном смјештају и јавном превозу. Часови остају 30 минута док се не испрати ситуација. Епидемиолошка ситуација много повољнија, каже министарка.

– Ипак треба да будемо опрезни. Корона нас је више пута непријатно изненадила. Ситуација је тренутно  повољна и стабилна.Имамо значајан пад обољелих на дневном нивоу, пад хоспитализованих- казала је Боровинић Бојовић.

Ове седмице имаћемо мјере са још једним степеном либерализације, са упозорењем.

– Радна група за ову седмицу већ је анализирала ситуацију и препорука је да ће маске остати обавезна мјера у здравственим установама, колективном смјештају и јавном превозу. Обавезно ношење маски у школама, маркетима, тржним центрима, спортским дворанама, биће само препорука, а не обавезна мјера- саопштила је министарка.

Препорука ИЈЗ-а је да часови остану још двије седмице 30 минута да би се испратила ситуација.

– Да не бисмо мијењали дјеци уколико дође до погоршања ситуације, испратићемо како ће се нове мјере одразити на здравље грађана- казала је Боровинић Бојовић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest