Медији: Србија донела контрамеру на одлуку Црне Горе – забрана за „Монтенегро ерлајнс“

Извор: B92


Медији: Србија донела контрамеру на одлуку Црне Горе – забрана за „Монтенегро ерлајнс“
Директорат цивилног ваздухопловства је на основу реципроцитета донео меру забране слетање „Монтенегро ерлајнса“ на аеродром “Никола Тесла”, пишу медији.

Претходно је Влада Црне Горе донела одлуку о отварању граница своје земље за чак девет држава, међу којима нема Србије.

У образложењу ове одлуке, у коју је “Блиц” имао увид, стоји да како је наведена мера и даље на снази, држављанима Србије је онемогућен улазак у Црну Гору.


„Насупрот томе, у складу са Одлуком о изменама и допунама Одлуке о проглашењу болести ЦОВИД – 19 изазване вирусом САРС-ЦоВ-2 заразном болешћу уклоњена су ограничења за улазак страних држављана, укључујући и држављане Црне Горе, у Републику Србију.Имајући наведено у виду, принцип реципроцитета у кретању путника између две државе је озбиљно нарушен, што непосредно утиче на реципроцитет у обављању редовног авио-превоза из члана 13. став 1. Правилника о издавању одобрења страном авио – превознику за обављање међународном јавног авио-превоза са Републиком Србијом, и то на штету авио- превозиолаца регистрованих у Републици Србији“, наводи се образложењу.

Према сазнањима медија, на београдски аеродром управо је слетео један авион „Монтенегро ерлајнса“ са 115 црногорских студената. Како одлука Директората важи од сутра, студенти ће моћи да остану у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest