Медојевић: Црногорски нарко картел су основали Мило и Ацо, црногорска мафија није настала на улицама већ у кабинетима Владе и ДПС-а

Црногорска мафија, тврди, није настала на улицама, већ у кабинетима Владе и ДПС-а.

На питање о тренутној безбједоносној ситуацији у Црној Гори Медојевић казао је да је црногорска мафија интернационализована и да је последњих година постала криминална корпорација. Истакао је и да ако су велике силе попут Велике Британије и САД-а указале овој Влади да проблем са мафијом мора да се рјешава под хитно онда нам је јасно каква је безбједносносна ситуација. Додао је и да ова мафија није настала на улицама већ у кабинетима Владе и сједиштима ДПС-а, заједно са вођама обавјештајних служби. Казао је да су је основали Мило и Ацо Ђукановић.

Од АНБ-а не можете очекивати да преко ноћи промјени идеологију. Нема ко да провјери чланове криминала који су тамо. Криминализација сектора безбједности проширила се и на тужилаштво. Никада нисам чуо да се високи обавјештајац убије као што је Лука Булатовић. Сматрам да је то резултат хаоса који се дешава, те да служба државне безбједности није функционисала по закону- казао је Медојевић.

Истакао је да је центар „кавачког клана“ у Београду. Поручио је да се нису десиле реформе полиције и да може доћи до полицијских ликвидација.

Сумњам да је Булатовић починио добровољно самоубиство, мислим да се ради о принуди мафијаша који су га ликвидирали јер је много знао. Што се тиче прислушкивања Специјалног државног тужилаштва, главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, не може он да води истрагу када је он дио предмета- казао је Медојевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest