Medojević: DPS i SDP su odbili politički dijalog i mislimo da je to pogrešno

Foto: Pogled

Pošto predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović nije došao na sastanak, kao ni predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević ocijenili smo da ne postoje uslovi da se nastavi priča – kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević na konferenciji za medije.

Medojević je podsjetio da je uputio Đurović dopis da se organizuje sastanak lidera parlamentarnih partija.

„Ja sam bio pripremio konkretan prijedlog, međutim na sastanku predsjednik DPS je odbio politički dijalog i poslao poruku da nije zainteresovan za rješenje političke krize, što danas nije novo“, naveo je on.

Na ovom sastanku, prema njegovim riječima, nijesu htjeli da podstiču iste priče i podjele, već da traže mirne puteve za rješenje krize

„Mi u DF-u konstatujemo da je opozicija odbila politički dijalog i da ima druge planove. Mislimo sa je to pogrešno, mi smo bili spremni odgovorni, inicirali dijalog ali to više nećemo raditi jer očigledno nemamo partnera za mirno demokratsko rješenje“, rekao je Medojević.

Misle, dodaje, da je to neodgovorno prema građanima koji su ih glasali.

„Nemamo partnera u DPS-u i SDP-u jer će odgovornost za odbijanje dijaloga biti locirana na Đukanovića. DF je pokazao da je patriotska organizacija i da ima snage da otvori dijalog, Zanemarujući animozitete, interes Crne Gore i građana je iznad naših pojedinačnih partijskih“, zaključio je Medojević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest