Медојевић: Избори у Беранама не смију бити важнији од преживљавања народа и привреде

Foto: Pogled

Грађани и привреда Црне Горе у овим турбулентим временима кризе , не смију бити остављени на милост и немилост, формирања цијена горива, основних животних намирница и љекова , на глобалном нивоу, написао је предсједник Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић на свом Фацебоок профилу

Фото: Поглед

„Влада мора одмах интервенисати и замрзнути цијене горива, и основних животних намирница, вец у понедјељак, а компанијама које се баве прометом и дистрибуцијом горива и основних животних намирница, обезбједити привремено субвенције из буџета. До стабилизације ситуације на трзисту.“ казао је Медојевић.

Медојевић наводи и да државна компанија „Монтенегро Бонус“ треба да изврши набавку одређене количине нафтних деривата и да интервенише на тржишту са понудом деривата са профитном маржом која је нула.

„Влада мора одмах кренути у поступак формирања робних резерви. Док се системски не заокружи читав механизам, неопходно је са одређеним приватним компанијама које дају најбоље понуде, склопити јавно-приватно партнерство и обезбиједити одређене количине основних животних намирница, енергената и љекова.“ нагласио је он.

Медојевић истиче да избори у Беранама и кампања Владине листе “Беране сад” не смију бити важнији од преживљавања овог народа и привреде.

„Идеја министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића да чекамо да се за двије седмице цијене горива саме од себе стабилизују су сулуде и опасне. Потребна је хитна реакција Владе. За то је потребна само добра воља. И знање.“, закључио је он.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest