Медојевић: Нико не оснива политичку партију и учествује на изборима да би био опозиција

Вријеме читања 3 минута

Опасни експеримент формирања Владе за коју је гласало само 5,5 одсто бирача на изборима резултирао је опасним стањем анархије и безвлашћа у земљи, тврди предсједник Покрета за промјене и један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић.

Он је додао да идеја да је политичка воља бирача исказана на изборима небитна и неважна и да само пет људи, за које нико није гласао на изборима, креирају државне политике и воде земљу.

То је, како наводи, довело до парализе најважнијих институција и распадања државе.

– Премијер нема већину у Влади. Једна сједница Владе није одржана јер је један број министара бојкотовао Премијера. Министри одбијају да спроводе одлуке Владе. Влада нема већину у Парламенту, а ВД стање је уведено у тужилаштву и судовима- рекао је Медојевић.

Само пет људи креирају најважније државне политике и доносе одлуке од којих зависе животи свих грађана.

– Такође та петорица имају и своје газде из кругова глобалне дубоке државе и морају да њихове интересе представе као интересе грађана и државе Црне Горе- поручио је Медојевић. 

Медојевић додаје да глобална дубока држава од ове петорице очекује апослутну послушност у заштити њихових интереса, али њих не занима свакодневно вођење државе, функционисање јавних финансија, привреде, здравства, школства, управе прихода, Централне банке, ИРФ-а , Царине, полиције и АНБ-а .

– Та петорица не знају како водити државу, која је иначе опљачкана и обогаљена тридесетогодишњом владавином браће Ђукановић, а камоли да знају како демонтирати тај болесни систем и поставити темеље новог другачијег система који ће водити ка обнови Црне Горе. Формирањем ове франкештајн Владе, прекинута је органска витална веза између грађана, бирача и власти. Владу формирају тајна друштва и отуђени центри моћи. Земљом управља пет чланова тих друштава поштујући тајну агенду. Разорена је слабашна и крхка демократија и нејаки политички систем. Постојање стандардних политичких партија као носилаца политичког живота и кључних институција политичког система је изгубило смисао. Све партије у демократским системима се на изборима боре за власт. Нико не оснива политичку партију и учествује на изборима да би био опозиција – рекао је Медојевић.

Формирањем „наказне“ Владе послата је веома опасна политичка порука.

– Ако желите да се бавите почитиком, треба да се учланите у тајна друштва, јер се тамо формира Влада, а не на основу резултата избора на којима учествују регуларне политичке странке. Министар се постаје након иницијације на обредима тајних друштава гдје се полаже заклетва лојалности , а не као резултат уобичајених преговора политичких партија које су на изборима добили већину- сматра Медојевић. 

Он каже да само њих петорица су “одабрани” и “изабрани” да воде земљу, а само они бирачи који гласају за њихову “изабрану” секту или касту се називају “грађанима”, а остали су “руља”.

Није далеко дан када ће предложити и укидање бирачког права за припаднике неког народа. ДФ је од оснивања истакао идеје слободе и демократије као врхунске вриједности за које се боримо, а помирење унутар православног корпуса, услов политичке и државне стабилности и слоге у земљи. Сва права свима је идеал оснивача демократије као оптималног (не идеалног) система владања. Јавност и транспарентност су темељи система јавне одговорности и доброг управљања. Зато ДФ мора побједити нацизам, тајна друштва, касте, секте, мафију и корупцију – истиче Медојевић.

Додаје да се мора побједити да би одбранили слободу и демократију, како би сви грађани било равноправни и да би своју власт бирали на фер и слободним изборима и да би власт одговарала њима, а не неким службеницима амбасада или боговима новца из глобалне дубоке државе.

– Морамо побједити на изборима и то гласовима свих оних обичних људи који желе правду, демократију, владавину права, безбједност, сигурну будућност за своје породице. Свима нам треба слога и договор како направити снажну, јаку, помирену, демократску, правну и економску јаку државу Црну Гору. ДФ има план и има људе за то. Само сложно. Само јако – закључује Медојевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest