Medojević: Radu Miloševiću ponuditi status svjedoka saradnika

Фото: Поглед

Prema njegovim saznanjima nedostaje ogromna količina cigareta i sada će, kako ističe, nadležni državni organi morati da ponovo evidentiraju stanja u magacinu

Radu Miloševiću treba ponuditi status svjedoka saradnika i za manju kaznu da ispriča sve što zna o švercu cigareta, poručio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

– Zahvaljujući jednoj moćnoj zapadnoj službi, razotkrivena je uloga Vlade i vrha URE u švercu cigareta. Šverc cigareta je dogovorila Vlada Zdravka Krivokapića, a nastavila Vlada Dritana Abazovića. Cigarete koje su oduzete u skladištima u Luci Bar su prebačene u privatno skladište iz kojeg je nestala velika količina cigareta koje su završile u švercu. Međunarodni partneri sada traže da se prebroje sve šteke cigareta u tom skladištu i da se uporedi količina sa onom koja je zaplijenjena u Luci Bar, navodi Medojević.

Kako je istakao, prema njegovim saznanjima nedostaje ogromna količina cigareta i sada će nadležni državni organi morati da ponovo evidentiraju stanja u magacinu.

– Prikupljeni dokazi nedvosmisleno utvrđuju umiješanost Rada Miloševića i političkog direktora Ure Zorana Mikića u organizovani šverc cigareta i samo je pitanje dana kada će biti lišeni slobode.  Imajući u vidu da operativni podaci ukazuju i na odgovornost Ministra unutrašnjih poslova Adžića i neimenovanog IT stručnjaka koji je neuspješno pokušao da spriječi snimanje na disk video snimaka sa kamera koje su registrovale prolazak dva šlepera cigareta iz Podgorice ka Nikšiću (nakon čega je jedan šleper skrenuo ka švercerskom magacinu u Novom selu), istraga će morati da se proširi i na Ministra unutrašnjih poslova, ističe on.

On je pozvao i Abazovića da podnese ostavku i da omogući GST Vladimiru Novoviću da sprovede istragu u cilju otkivanja šverca.

– Imajući u vidu tešku kompromitaciju koju je zbog ovog šverca cigareta pretrpjela država Crna Gora, pozivam Dritana Abazovića da odmah podnese ostavku i omogući GST Novoviću da bez opstrukcija Vlade, MUP i UPC sprovede istragu u cilju otkrivanja istine o švercu cigareta koji su realizovale Vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, zaključuje on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest