Медојевић: Тражио сам да реформишем сектор безбједности, а Абазовић позицију с које ће да управља

Овакав сектор безбједности не може без реформи да оствари кључну уставну улогу у борби против криминала и корупције, казао је један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић.

„Ја сам тражио позицију с које ћу да реформишем сектор, а Абазовић позицију с којим ће да управља криминализованим безбједносним сектором. Ту је главна разлика“, казао је Медојевић.

Сектор безбједности, како је казао, зрео је за темељне реформе.

„Процес реформе обухвата три аспекта: декриминализацију, деполитизацију и професионализацију“, објаснио је Медојевић.

Предлагао је, како каже, да Црна Гора оснује свој ФБИ.

Медојевић се пита и која је потреба Абазовића да има крипто телефоне и Скy апликацију.

„Абазовић је прихватио да буде члан криминалне организације, то га одмах дискредитује“, поручио је Медојевић.

– Треба направити полиграфско испитивање свих у безбједносном сектору за које се сумња да учествују у шверцу дроге и цигарета. Када се сектор очисти од оних који не могу да докажу своју имовину онда тај сектор треба деполитизовати и очистити од оних људи који раде за ДПС, након тога слиједи професионализација. Требају нам људи на које мафија нема утициј, њих треба ангажовати и добро платити- рекао је Медојевић.

– Предлагао сам и да се у овим ситуацијама примијене ванредна средства. Да се уведе ванредно стање, а да се нарко картели у Црној Гори прогласе терористичким организацијама. И то би лако разумјели наши западни партнери. Треба усвојити и закон за борбу против терористичких организација који ће дати много већа овлашћења полицији и службама безбједности у борби против таквог зла – нагласио је Медојевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest