MILATOVIĆ: Danas se prisjećamo hrabrih rožajskih proletera

Foto: Jutjub printskrin/MediaBiro

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je predsjedniku opštine Rožaje Rahmanu Husoviću, predsjedniku skupštine opštine Almiru Avdiću, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima najsrdačnije čestitke povodom Dana opštine Rožaje.

“Danas dok obilježavamo Dan opštine, prisjećamo se hrabrih rožajskih proletera koji su dali svoje živote za oslobođenje Rožaja. Njihova neustrašiva borba protiv fašizma i okupacije ostaje vječna inspiracija za stanovnike ove opštine i podsjetnik na važnost očuvanja mira, raznolikosti i solidarnosti”, istakao je Milatović.

Prema njegovim riječima, kroz vijekove, Rožaje je bilo raskršće civilizacija, kultura, vjera i naroda.

“Uprkos svim izazovima, Rožajci su sačuvali univerzalne vrijednosti i gostoprimstvo koje ih karakteriše. Obilje prirodnih i kulturnih bogatstava ovog kraja, ovjenčanog Hajlom i okupanog Ibrom, pruža ogromne mogućnosti za razvoj i prosperitet. Infrastrukturno povezivanje sa ostalim opštinama naše zemlje, ali i susjedima i fokus na ravnomjerniji regionalni razvoj su od suštinskog značaja i predstavljaju katalizator ekonomskog rasta Rožaja u narednom periodu”, istakao je on.

Rožaje je, dodao je Milatović, često bio jedan od gradova iz kojih se odlazilo, ali u koje se uvijek vraćalo.

“Potencijali ovog grada su neosporni, a zajednička borba za ekonomski razvoj i unapređenje uslova života i rada svih građana moraju biti prioritet svakog pojedinca. Zajedno sa našom dijasporom i iseljenicima možemo postići mnogo više, kako za stanovnike Rožaja, tako i sjevera Crne Gore. U uvjerenju da će upravljačke strukture na državnom i lokalnom nivou prepoznati perspektivu ove opštine i svojim radom i zalaganjem doprinijeti da Rožaje postane i ostane mjesto gdje će mladi živjeti, raditi i razvijati znanja, još jednom vam čestitam Dan opštine”, poručio je u čestitci Milatović.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest