MILATOVIĆ SE IZJADAO BBC-ju: Podrška naroda NATO-u se povećala otkada smo ja i Spajić ušli u politiku: Činimo sve što možemo da smanjimo zavisnost od Rusa u turizmu

Foto: Jutjub printskrin/ NATO News

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je ocijenio da se povećala podrška NATO-u u narodu otkada su Milojko Spajić i on ušli u politiku, a da podrška članstvu u EU je preko 80 odsto.

Milatović nije naveo na osnovu kojih podataka je došao do ovog zaključka, ali je podsjetio da je Crna Gora dio NATO-a već šest godina.

Predsjednik Crne Gore je kazao da država čini sve što može da smanji zavisnost od ruskog tržišta kada je u pitanju turizam.

Za razliku od Vlade, BBC zna da su Rusi organizovali sajber napad na Crnu Goru
Na pitanje novinara BBC-ija o opasnosti možda još jednog sajber napada na Crnu Goru, koji bi bio sproveden iz Rusije, Milatović je kazao da smo manje ranjivi na takve napade nego prije dvije godine. Navodi da Crna Gora u tom smislu dobija snažnu podršku NATO, posebno Slovenije i Francuske.

„Imajući u vidu to, sve i da Rusija pokušava da se umiješa u našu politiku, to ipak ide puno teže. Mi dobijamo podršku i pomoć naših NATO saveznika. Naravno, ima izazova, a sajber bezbjednost je jedan od njih“, rekao je Milatović.

Postavlja se pitanje odakle BBC zna (ono što što ni do danas ne znaju naši nadležni organi, baš kao ni američke i francuske partnerske agencije) da su Rusi organizovali veliki sajber napad na Crnu Goru ljeta 2022. godine.

Na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost danas razmotren je izvještaj o preduzetim aktivnostima povodom rješavanja sajber napada Savjeta za informacionu bezbjednost i izvještaji američke Agencije za istraživanje (FBI) i francuske Nacionalne agencije za sajber bezbjednost (ANSSI). Konstatovano je da, usljed specifičnosti i složenosti sajber napada, nije utvrđena njegova atribucija – karakteristika koja bi ukazala ko stoji iza napada.

Prvobitno su izvori iz ANB-a kojom je tada rukovodio Savo Kentera okrivili ruske službe za ovaj sajber napad, ali su kasnije iz Vlade rekli da nemaju dokaze da su odgovorne ruske službe.

Međutim, ovo ne dotiče BBC koji kao i 90-ih plasira javnosti svoju istinu, na koju Milatović ne bi trebao da nasjeda koliko god da je opčinjen zapadnim tekovinama.

(Borba)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest