MILOJKU NIŠTA NE POLAZI ZA RUKOM: Razbuktala se vatra nesporazuma

Foto: Jutjub printskrin/ Televizija Nikšić
Mandataru nove vlade Crne Gore Milojku Spajiću ne polazi za rukom da bez muka sastavi kabinet jer mu podršku otkazuju koalicioni partneri pa čak i poslanici njegovog Pokreta „Evropa sad” (PES). U javnosti se govorka da je zbog nemogućnosti da obezbijedi podršku i samo 41 poslanika u parlamentu zatražio pomoć od predsjednika države i potpredsjednika (PES) Jakova Milatovića.

Da Spajić zaista ima veliki problem oko podrške svom kabinetu posvjedočio je i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, koji je saopštio da „četiri poslanika s liste ’Evrope sad’ ne žele da glasaju za predloženu vladu”.

SNP je javno saopštio da nije donio konačnu odluku o ulasku u vlast, a Demokrate ne žele da sve zavisi od poslanika Demokratske unije Albanaca DUA Mehmeda Zenke, piše Politika.

Vatra nesporazuma koja se razbuktala unutar njegove partije kao da se sve više razbuktava nakon što mu poslanici iz njenih redova otkazuju poslušnost.

Lider SNP-a Vladimir Joković je za Politiku rekao da za njih „nije prihvatljiva slaba vlada, koju podržava 41 poslanik ili njih 43”.

„Tražimo vladu koja ima širu podršku najmanje 49 poslanika kako bi se reforme u pravosuđu mogle sprovesti. SNP još nije donio odluku o ulasku u vladu. A da li ćemo i pod kojim okolnostima, o tome ćemo blagovremeno obavijestiti javnost”, stav je Jokovića.

SNP je tražio dva ministarska mjesta – sporta i turizma, kao i da zadrži ministarstvo poljoprivrede, dok Spajić nudi samo mjesto ministra sporta, piše Politika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest