Milošević: Ne postoje snimci mene i Filipa Adžića o švercu cigareta

Rade Milošević, Foto: Vlada Crne Gore

Bivši direktor uprave carina Rade Milošević je, odgovarajući na pitanja „Vijesti“, negirao tvrdnje da snimci njega i bivšeg ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića o švercu cigareta postoje.

„Aktuelne javne izjave ministra pravde su potpuno bespredmetne, predstavljaju ozbiljnu glupost i sumanuto zamajavanje javnosti. Naime, nema i ne postoje nikakvi moji razgovori s bivšim ministrom (Filip) Adžićem u vezi navodnog šverca cigareta, a time još manje ma kakvi kompromitujući snimci. Riječ je o nedopustivim i o nedoličnim političkim manipulacijama i grubim zloupotrebama funkcije ministra pravde“, rekao je Milošević.

On je u junu 2023. pušten iz pritvora, u kojem je bio od kraja decembra 2022. godine, nakon što je uhapšen pod sumnjom da je organizator grupe koja je krijumčarila zaplijenjene cigarete predviđene za uništavanje.

Andrej Milović je na sjednici skupštinskog Ustavnog odbora u četvrtak, tokom rasprave sa poslanikom GP URA Filipom Adžićem, kazao da Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) još Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) ne dostavlja razgovor između Adžića i Miloševića.

„Poslata je nekoliko puta urgencija za taj razgovor, gdje pričate o švercu cigareta sa Miloševićem, još nije dostavljena, neko blokira da se nastavi istraga, zato vas svrbi i ponavljate Milović mafija, Milović mafija“, kazao je Milović nakon što mu je Adžić rekao da štiti mafiju.

Milošević je rekao da je njegov slučaj politički motivisan i da je na djelu direktno miješanje ministra pravde koji „vrši politički pritisak“ na SDT.

„Skandalozno je ako SDT obavještava ministra pravde o predmetu koji ima stepen tajnosti. Pozivam da se objelodani snimak navodnog telefonskog razgovora, ali neće se objelodaniti jer isti ne postoji. Da je to tako potvrdiće vrijeme pred nama, pa zato insistiram da se svi ti umišljeni snimci ministra pravde što prije i bez izuzetka objelodane, ne samo SDT-u već cjelokupnoj crnogorskoj javnosti. Nakon toga će se ministar pravde suočiti sa tužbom, sa mnom i sudom. Jer, ministar pravde može dramaturški kreirati kakve god poželi, pa i cirkuzantske predstave, ali ne i preko moje glave i na moj račun. Zato će biti sudski sankcionisan“, poručio je Milošević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest