Milović prebrojava Srbe: Za ZBCG glasalo otprilike 20 odsto od ukupnog broja punoljetnih Srba!

Foto: Jutjub printskrin/ A PLUS TV MONTENEGRO

Funkcioner Poketa Evropa sad Andrej Milović smatra da su večerašnje auto – kolone grupe građana “Odbrana izborne volje” potpuni fijasko.

On je na društvenoj mreži X istakao da je svima jasno da učešće u vlasti koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) nije nikakvo očuvanje izborne volje.

“Potpuni fijasko nečeg što zovu “Odbrana izborne volje” jer građane ne mogu da varaju oni koji su srušili izbornu volju od 30. avgusta i podržavali Dritanovu i DPS vladu sa manjinama (plus Ranko i Raško) i oni koji se pozivaju na očuvanje “Amfilohijevog zavjeta”, kada znamo da je svaki Amfilohijev potez bio usmjeren protiv lidera DF-a (sada ZBCG), od toga da ih je uklonio iz prvih redova litija, stavio na začelje poslaničke liste, do sprečavanja ulaska u vladu, a oni ga tada psovali i vrijeđali”, naveo je Milović.

On je kazao da je za ZBCG glasalo 44 hiljade birača (14.7 odsto), otprilike 20 odsto od ukupnog broja punoljetnih Srba.

“Odnosno svaki peti Srbin u Crnoj Gori glasa ZBCG. Da i ne govorim da je njih glasao svaki sedmi izašli birač, a svaki trinaesti punoljetni birač u Crnoj Gori”, ukazao je funkcioner PES-a.

Prema njegovim riječima, svima je jasno da predstavnici ZBCG “nisu ekskluzivni zastupnici Srba u Crnoj Gori”.

“Jasno je svima da njihovo učešće u vlasti nije nikakvo očuvanje izborne volje, niti su oni ekskluzivni zastupnici Srba u Crnoj Gori. Pružili smo im ruku iako nas evo godinu dana satanizuju i vulgarno napadaju, nas, porodice, montiraju, kleveću… Na ponudu su odgovorili višenedeljnim ismijavanjima i napadima. Sada krivce tražite među vama, a ne među nama”, istakao je Milović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest