Mladić iz Bihaća prijeti da će napraviti masakr u Ekonomskoj školi kao onaj u Srbiji

Foto: Facebook printscreen
Građani uplašeni, policija USK ispituje cijelu situaciju.

U nezapamćenoj tragediji u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu trinaestogodišnji dječak, učenik sedmog razreda te škole, hicima iz vatrenog oružja ubio je u srijedu osmoro učenika i čuvara škole, a ranio šestoro djece i nastavnicu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije odmah je pojačalo prisustvo pripadnika policije u školama ali i apelovalo na sve vlasnike da oružje drže savjesno, zaključano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno neovlaštenim osobama, a posebno djeci.

Inače, reakcija je bilo i u BiH. Tako je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Mersiha Novalić za UNU potvrdila je da su iz predostrožnosti odmah preduzeli aktivnosti koje se odnose na povećano prisustvo policajaca, koji policijski rad obavljaju u zajednici u blizini škola u Kantonu.

  •  Intenzivirali smo aktivnosti svojih policajaca koji su primarno zaduženi za rad policije u zajednici. Nakon toga pojačali smo i prisustvo uniformisane policije i kolega u civilu, ali na način koji nije agresivan – kazala nam je.

Alarmantno, ali se čini se da ovaj slučaj nije zaobišao Bosnu i Hercegovinu. Tako su građani na društvenim mrežama podijelili story na kojem mladić iz Bihaća takođe najavljuje scenario iz Beograda.

  •  Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude terror – stoji na profilu Ajdina Zulića.

Kontaktirali smo i MUP USK, gđe nam je potvrđeno da su upoznati sa cijelim slučajem.

  •  Imamo informaciju. Obavještava se i Tužilaštvo. To je osoba koja je poznata nama u policiji. Ne znamo koje je godište. Ja mislim da jeste maloljetan. Ne znamo da li je iko prijavio. Mi smo to vidjeli na društvenim mrežama i onda mi to po službenoj dužnosti provjeravamo – kazao nam je Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK-.

Istovremeno oglasili su se iz Mješovite srednje škole Bihać, te u saopštenju naveli da nema potrebe za panikom i poručili da su nadlženi organi na vrijeme reagovali.

pogled.me/una tv

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest