Мушкарцима забранити вожњу до 21. године

Фото: Pixabay

Неколицина стручњака за сигурност на путевима у аустралијској држави Нови Јужни Велс тврди да би мушкарцима требало забранити добијање возачке дозволе до 21. године.

Приједлог је упућен влади Новог Јужног Велса и истиче да је потребно учинити више како би се смањио број смртних случајева на путевима кроз већи фокус на младе возаче, посебно младе мушкарце.

Професор емеритус и предсједница Аустралијског колеџа за саобраћајну безбједност Ен Вилијамсон примијетила је да су возачи млађи од 25 година у Новом Јужном Велсу одговорни за готово 25 одсто удеса, упркос томе што чине само 15 одсто возача у држави. Зато каже да је потребно учинити више како би се смањиле несреће постављањем већих ограничења за младе возаче.

“Није да надлежна тијела за путеве и доносиоци одлука нису свјесни да постоје бројна ограничења за неискусне и младе возаче почетнике… али то није довољно. То очито није довољно. Млади мушкарци можда би требало да имају 21 или 22 године прије него што добију дозволу. Ово су врло контроверзна размишљања, али све су то ствари о којима треба размислити”, рекла је Вилијамсон.

За сада нема назнака да влада Новог Јужног Велса озбиљно разматра тако значајну промјену свог система издавања дозвола.

Ипак, премијер ове државе затражио је савјет о ограничавању броја путника који могу бити у аутомобилу с младим возачем све док имају ограничену дозволу с почетничким таблицама.

Извор: цдм

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest