МЗ Полица-други део

“Полица је друга по величини Мјесна заједница у Црној Гори, по површини већа од општина Андријевица и Петњица, ипак ово село нема мјесну канцеларију а о сеоском дому  већ годинама нико не брине ”,  каже за портал “Поглед” Бобан Вељић предсједник те МЗ . Више од двадесет година зграда у којој је некада била смјештена пољопривредна Задруга и сеоски дом препуштена је пропадању.  Грађевина, која захвата површину од неколико стотина метара квадратних, се из дана у дан све више урушава,  под њеним кровом некадa се  налазила откупна станица, продавница и сала у којој су се одржавале игранке. Задруга је затворена а  локалном становништву годинама су нуђена лажна обећања.

“Један од највећих проблема у  МЗ Полица је то да  немамо сједиште мјесне заједнице, малтене смо на отвореном. Када је у обиласку изградње пута негдје љетос, долазио министар саобраћаја господин Осман Нурковић и директор управе за саобраћај господин Саво Парача, био је кишовит дан, тако да смо са кишобранима на отвореном дочекали министра”, додаје Вељић .

Он истиче да су  имали обећања са највећег државног нивоа да ће се опредијелити средства за санацију оронуле зграде на Полици. Међутим, од тога до данашњег дана није било ништа.

 “Умјесто да у згради сеоског дома данас имамо прерађивачке капацитете, откупни центар и угодан простор за забаву и окупљања, она представља праву руину на сред села. Очигледно да је неко смишљено кренуо да уништи и село и пољопривреду, али и наше традиционалне вриједности. Ако се таквим настојањима не стане на крај сигурно да нам се не пише добро. Зато од државе тражимо да коначно издвоје средства за санацију зграде, с обзиром да се ради о доста скупом пројекту”, истиче Вељић. За реализацију овог вриједног пројекта Вељић помоћ очекује и од  општине Беране, али и од мјештана Полице. Вељић сматра да је само заједничким радом и залагањем могуће изградити нови Дом који би  био од велике користи мјештанима Полице

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest