На аукцији у Лос Анђелесу 1200 предмета из култних филмова

Одијело Џона Траволте из филма Предпарачке приче, даска за сурф Патрика Свејзија из Пакленог таласа и свјетлосни мач Лиама ​​Нисона из Фантомске прјетње понудиће се на великој аукцији предмета из култних холивудских филмова која ће се ове седмице одржати на Беверли Хилсу.

Фото: Pixabay

Укупно ће у четвртак и петак на аукцији бити понуђено више од 1200 предмета коришћених у Бетмену, Повратку у будућност, филмовима о Харију Потеру и Џејмсу Бонду и у Игри пријестола, а међу аукцијским предметима повезаним с култним филмовима и славним особама наћи ће се и одјећа Мерлин Монро, Бруса Вилиса и Киану Ривса.

Организатори сматрају да ће највише интереса побудити црно одијело „Perryja Ellisa“ које је носио Џон Траволта у филму Предпарачке приче, свјетлосни мач Лиама ​​Нисона из филма Ратови звијезда: Фантомска пријетња и познати жути комбинезон Брус Лија (који није носио сам глумац него његов каскадер у филму Игре смрти) те његове црне нунчаке израђене по мјери.

Вриједност сваког од набројаних предмета процијењена је на 20.000 до 40.000 долара.

дјећа коју је носио Арнолд Шварценегер у Терминатору 2 – бајкерска јакна и кожне панталоне, процењена је на 20.000 до 30.000 долара.

Осим за чаробне штапиће којима су руковали разни ликови из филмова о Харијy Потеру, љубитељи акционих филмова на аукцији ће се моћи надметати за куповину оружја што га је користио Брус Вилис у улози Џона Меклејна у саги Умри мушки или онога које је користио Кијану Ривс на снимању филма Џон Вик.

Обожаватељи великих холивудских глумица имат ће прилику набавити бројне особне предмете који су некоћ припадали незаборавној Мерлин Монро, Елизабет Таејлор и Дорис Деј, а на аукцији ће бити понуђено и златно ласо које је користила Гал Гадот у филму Чудесна Жена.

Извор: ITMixer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest