NA POMOLU FUDBALSKI ZEMLJOTRES U ITALIJI: Englezi u lovu na Vlahovića, ciljaju još jednog Srbina

Foto: Youtube printscreen/ Arena Sport TV

Pričalo  se dosta dugo da će Dušan Vlahović iz Fjorentine otići u londonski Arsenal. Na kraju je srpski napadač izabrao Juventus, ali možda bi na kraju ipak mogao da završi u Premijer ligi. I to „po hitnom postupku“. UEFA bi za to mogla da bude „krivac“.

Kako javlja „Gazeta delo sport“, Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) mogla bi da suspenduje Juventus iz međunarodnih takmičenja zbog finansijskih prevara.

Italijanske vlasti su, podsetimo, optužile Juventus da je „sakrio“ oko 200 miliona evra svojih gubitaka, u trogodišnjem periodu. Klub je, navodno, koristio falsifikovane finansijske izveštaje i manipulisao drugim dokumentima da bi „opstajao“ u svetu fudbala.

UEFA je, formalno, otvorila svoju istragu o Juventusu 1. decembra, a konačna odluka očekuje se u junu 2023. Prema izvoru „Gazete delo sport“, klub iz Torina može da bude kažnjen novčano, zatim da mu se ne isplate dobiti na osnovu učešća u UEFA kupovima, moguća je i zabrana registrovanja novih igrača za evro-kupove, ali i najteža sankcija – suspenzija iz aktuelne sezone međunarodnog fudbala ili zabrana učešća u UEFA kupovima u godinama koje predstoje.

Da stvari u „staroj dami“ iz Torina uopšte ne stoje dobro, svedoči i činjenica da su krajem novembra svi članovi odbora direktora kluba podneli ostavke, a to su za januar zakazali predsjednik Andrea Anjeli, potpredsednik Pavel Nedved i izvršni direktor Mauricio Arivabene.

Imajući u vidu izuzetno tešku situaciju u pitanju novca, italijanska štampa već nagađa ko bi i kako mogao hitno da bude prodat. I, tu u priču ulazi i srpski reprezentativac, Dušan Vlahović.

„Korijere delo sera“ za sjajnog golgetera javlja da su zainteresovane pomenute londonske „tobdžije“ koje žele da iskoriste to što je torinska „stara dama“ pod istragom zbog finansijskih nepravilnosti.

Krizu bi mnogi da iskoriste da „očerupaju“ giganta iz Torina, Arsenal je jedan od njih i, prema pisanju „Korijere delo sera“, upravo je iznova zainteresovan za srpskog špica.

Kao što su vam „Novosti“ već pisale, Arsenal se nada da će uz Dušana Vlahovića „u istu mrežu upecati“ i Sergeja Milinkovića Savića.

Iako strani mediji ne otkrivaju kako će klub iz Londona uspeti da dovedu u SMS-a, vjerovatno će igrati i na kartu „stiže i tvoj drug iz reprezentacije“, ali će morati i da izdvoje prilično novca, imajući u vidu da gazda Lacija, Klaudio Lotito, ne namjerava za „siću“ da se odrekne Srbina.

„Tobdžijama“ je očajnički potreban napadač poslije povrede Gabrijela Žesusa na Svetskom prvenstvu. Brazilac je operisan i čeka ga pauza, pa klub mora da nađe zamjenu za njega.

Vlahović je očigledno već ranije dobio sva „zelena svetla“ u izvanrednoj „osmatračkoj“ službi Arsenala. Sada je ona samo ponovo konsultovana, pa kreće Arsenalov juriš po njega. A i po Sergeja Milinkovića Savića, koji bi sa kolegom iz reprezentacije činio ubojit ofanzivni tandem u londonskom klubu ako se sve ove „kockike“ poklope.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest