НАДЛЕЖНИ НАЈАВЉУЈУ: Пут од Матешева до петље биће завршен до септембра

На мјесту гдје се завршава ауто-пут возаче сачека километар и по незавршеног пута, а након тога од Матешева до Колашина још 10 километара магистралног. Ауто-пут је очигледно подигао и критеријуме возача, па су незадовољни како изгледа излазак с ауто-пута. Из Управе за саобраћај, која је задужена за пројекат најављују да ће и тај дио убрзо бити завршен.

Фото: Поглед

Црна Гора, земља контраста, епитет је којим се дичимо. Тако након удобне вожње ауто-путем од Подгорице до Матешева неизоставно је и уживање у пејзажу који одузима дах. И тако је све до наплатне рампе, након које вас сачека макадам.

Но, није пропуштено само тих километар и по до Матешава, већ и регионални пут који води даље до Колашина, а једина је веза аута-пута са сјевером.

Возачи навикли на половично завршене послове, задовољни што је бар нешто урађено.

„Кад се скине 50 аута са ауто-пута неће бити добро, уско је“

„Рачуна се као магистрални, а није, нема пуни профил магстрале“

„Треба да буде шири, саобраћај није као прије мјесец два“

„Асфалт је добар, али треба да се прошири пут“

Проширење тог пута тек предстоји, најављују из Управе за саобраћај.

„За реконструкцију пута Колашин – Матешево у дужини од 10 км Управа за саобраћај је расписала тендер крајем мјесеца и очекујемо да се крајем туристиче сезоне крене са радовима“, казао је Мирослав Машић из Директората за државне послове.

У току су и завршни радови на дијелу изласка с ауто-пута.

„Други пројекат је на дужини 1,4 км од насеља Матешево да саме петље. Тај пројекат спроводи Монтепут и он је у завршној фази. Почело је асфалтирање. Један мост је при крају, остао је још један мост, а рок је септембар, али очекујемо да радови буду завршени и прије тога“, казао је Машић.

У земљи контраста никад краја изненађењима, посебно када су путеви у питању. Изгледа да нас је и завршетак ауто-пута дочекао неспремне, јер смо га умјесто четири, чекали седам година.

RTCG

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest