Народ који шапуће: „ћути, може и горе“!

Пише: Јелена Кљајевић

Надам се да нам синоћња ноћ је показала да је режим на све спремен и да ово што они раде је већ примјена Закона о слободи вјероисповијести. Спремни су на сукобе и на сва остала непочинства, али литије неће дозволити.

Оне који су спремни да све ово спроводе, немојте ми бранити са причом како само раде свој посао. И Јуда је за тридесет сребрењака продао Господа, а они то раде за плату иза које се крију. Ето, има нас који никада нисмо били на државним јаслима, па нам ништа не фали и живимо достојно овај живот. Свако бира свој пут. Пут спасења или издаје.

Међутим, мени је савршено јасно шта они раде, него ми није јасно у шта се ми то претварамо? ‼️Синоћ нам ухапсише владику‼️ Поновите ову реченицу више пута. Колико лоше звучи? Да ли довољно лоше или ћемо рећи опет „ћути, може и горе“?

Приводе нам широм Црне Горе грађане? Колико лоше ово звучи? Хоћемо ли опет ћутати јер може и горе?
Одузели су нам све! Док су отимали, ми смо тридесет година ћутали да не би било горе. Хоћемо ли и сад, док заиста нам закивају последњи ексер у мртвачки сандук у којем нас сахранише, шапутати „ћути, може и горе“? То горе може и извјесно је да ће бити жуте траке и црвени трактори. Шта ли ћемо тада, за име божије, шапутати?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest