Naser Keljmendi osuđen na skoro pet godina zbog trgovine drogom

Osnovni sud u Prištini objavio je osuđujuću presudu Naseru Keljmendiju za trgovinu drogom i oslobađajuću presudu za ubistvo Ramiza Delalića, državljanina BiH. Keljmendi je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, saopštila je predsjednica suda.

Ona je rekla da će Keljmendiju u kaznu biti uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru.

„U kaznu će mu se uračunati vrijeme provedeno u zatvoru od 13. maja 2013. godine do 27. juna 2017. godine, kao i od 1. februara 2018. godine do 24. jula 2018. godine“, rečeno je tokom izricanja presude.

Još 2018. godine Osnovni sud u Prištini proglasio je Keljmendija krivim za neovlašćeno posjedovanje narkotika s namjerom njihovog rasturanja i osudio ga na šest godina zatvora.

U ostalim tačkama optužnice, koje su uključivale optužbe za organizovani kriminal i ubistvo Ramiza Delalića, državljanina BiH, Keljmendi je proglašen nevinim.

No, iste je godine Apelacioni sud vratio na ponovno suđenje tačku za koju je Keljmendi proglašen krivim.

Keljmendi, rođen u Peći, državljanin je Bosne i Hercegovine, a prvi put ga je 2013. godine uhapsila kosovska policija na temelju međunarodne potjernice koju su izdale vlasti BiH.

Ministarstvo finansija SAD-a identifikovalo je Keljmendija kao trgovca narkoticima od globalnog značaja.

Keljmendi je godinama boravio u Crnoj Gori, gdje je ostvarivao ozbiljne kontakte u politici, tajnim i javnim policijskim strukturama i biznisu. Imao je imovinu u Ulcinju, koju je američka vlada takođe obuhvatila sankcijama.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest