NEKA OVO OVDJE Medojević: Znam da više volite slatke laži, nego gorku istinu…

Foto: jutjub printskrin/ Jutarnji Program TV Happy

Bez temeljnih političkih reformi, otvaranja dosijea tajne policije i lustracije izbor novog direktora će se, smatra lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, svesti na biranje između Veljovića (Mojkovačkog klana) ili Lazovića (Klan iz Granda).

„U svakom slučaju, pozivati se na tzv. ‘profesionalizam’ i ‘kompetenciju’, bez sprovedene lustracije i temeljnog čišćenja sektora bezbjednosti od vojnika i plaćenika DPS duvanske i narkomafije, pogrešna je, štetna i besmislena i neće dati željeni rezultat – obračun sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Bilo koga od visokih policijskih funkcionera iz bivšeg režima da postavite za direktora policije, on će imati deficit legitimiteta i povećan rizik od uticaja ključnih figura DPS mafije“, .

Posao policajca profesionalca je, istakao je on, da zna šta se dešava u državi, a posebno šta se dešava u policiji i ANB.

„A upravo srce DPS mafije je bilo u tim institucijama. Ako je neko bio visoki policijski funkcioner godinama, morao je da zna da je njegova institucija i njegov pretpostavljeni dio problema, a ne dio rješenja u borbi protiv mafije. Svi su oni ćutali i gledali kako DPS otima državu od građana i pretvara je u logističku mašineriju za podršku operacija jednog od najvećih duvanskih i narkokartela Evrope. Nije bilo patriota i profesionalaca da preuzmu odgovornost i djeluju javno kao uzbunjivači i zviždači. Bilo ih je strah. A policajac, tužilac, sudija koji se boji treba da se bavi drugim poslom. Neka osnuju NVO ili odu u politiku“, naglasio je Medojević.

On dodaje i da je DPS mafija surovom likvidacijom poštenog, hrabrog i profesionalnog policajca i patriote Slavoljuba Šcekića poslala poruku straha ostatku bezbjednosnig sektora: ko ne bude „lojalan” i ne bude slušao pravila mafije – biće ubijen.

„I to direktno od same policije i ANB. I od tada ja sektor bezbjednosti, u svojim analizama, tretiram kao bezbjednosni rizik i prijetnju stabilnosti države i njenim vitalnim interesima. Nažalost, u svojim planovima radikalnih reformi ostao sam usamljen. Osim PzP nijedna druga politička partija nije bila za radikalna i jedina moguća i efikasna rješenja“, napisao je on.

Medojević tvrdi i da zato sad Demokrate i PES prave dilove oko izbora nekog od Veljovićevih ili Lazovićevih ljudi koji su, kao visoki policijski funkcioneri, morali znati šta se dešava u policiji i da je tamo žarište kriminala i sjedište mafije.

„Ako nijesu znali, onda nijesu za policijski posao zbog neznanja. Ako su znali i ćutali, oni nijesu za policijski posao zbog kukavičluka i izdaje države. Crna Gora je, za vrijeme vladavine DPS, teko oboljela od korupcije i kriminala. Kancer je metastazirao i još je kapsuliran. Nema drugog rješenja nego hirurški zahvat i odstranjivanje bolesnog tkiva. I opet je ishod neizvjestan. Moramo imati i puno sreće i Božije pomoći. Aspirinom i limunadom, zastavama, spotovima, paradama, koktelima, slikanjem sa ambasadorima bolest necete ni dotaći. Naprotiv, ona će se samo širiti, dok država pacijent ne izdahne. Ne mora niko da glasa za mene i PzP, ali moja dužnost je da vam govorim istinu. Znam da više volite slatke laži, nego gorku istinu. Ali neka je ovdje. Može valjati nekome“, zaključio je Medojević.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest