„NEMA ODLAGANJA POPISA“ Abazović prokomentarisao i šokiranost izvestiteljke UN načinom na koji se u CG čuvaju dokazi

Foto: Jutjub printskrin/ ADRIA TV Montenegro

Neće biti odlaganja popisa stanovništva, kazao je odlazeći premijer Dirtan Abazović danas novinarima nakon Festivala Dani nauke i inovacije 2023. On je rekao da će se popis održati od 1. do 15. novembra.

“Ne pravimo od toga bauk. Popis nismo imali 13 godina, bilo je izbora, bilo je svega. Od 1. do 15. novembra je popis i to je to”, kazao je on.

Komentarišući to što je izvjestiteljka Ujedinjenih nacija (UN) bila šoirana gdje se u Crnoj Gori čuvaju dokazi, Abazović je rekao da ne osjeća odgovornost.

“Jesmo li mi napravili taj depo? Ja sam isto bio šokiran kada sam ušao prvi put u depo. Ko je ostavio institucije na tom nvou? Ko je kriv za to? Ja ne osjećam odgovornost”, kazao je Abazović.

Abazović je rekao će biti izgrađenja Palata pravde.

“Sudstvo u Crnoj Gori je takvo kakvo je. Politički monopoli su uradili svoje, ali se situacija sada mijenja. Izjave o tome da se politika miješa u istragu vezano za priču o tunelu do depoa Višeg suda su paušalne”, istakao je on.

Abazović navodi su je počelo čišćenje crnogorskog sistema.

Što se tiče formiranja Vlade, on kaže da sistem torte ostaje.

“Način na koji je počela da se pravi 44. vlada meni se ne sviđa. Način na koji se to radi nije iskren i nije dobar za Crnu Goru. Pričali su o depolitizaciji pa su rekli kome su davali 40 odsto po dubini. Pričali su da ćemo bankrotorati. Protiv sam manipulativne politike”, rekao je on.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest