NESTALI PIŠTOLJI I PREDMETI! Izneseni kroz tunel ispod zgrade suda u Podgorici (FOTO)

Više komada oružja, za koje se sumnja da je korišćeno za izvršenje krivičnih djela, nestalo je iz depoa Višeg suda u Podgorici, u kojem je juče, jedan sat nakon ponoći, otkriven otvor tunela koji vodi do privatnog stana u zgradi prekoputa te sudske institucije u Njegoševoj ulici, u samom centru Podgorice. To su danas nezvanično rekli Libertasu upućeni u istragu, koju, treći dan zaredom, sprovode podgoričko tužilaštvo i policija.

“Utvrđujemo iz kojeg predmeta ili više njih je ukradeno oružje”, kazali su sagovornici Libertasa.

Tu informaciju nije želio ni da demantuje, ni da potvrdi, predsjednik Višeg suda u Podgorici, Boris Savić.

“Dok se ne završi istraga, ne želim da iznosim bilo koji podatak”, rekao je sudija Savić Libertasu.

Istog stava bio je i juče, na vanrednoj konferenciji za novinare, kada je saopštio da je u depou suda, tokom popisa predmeta kojem se pristupilo zbog sumnje da je taj magacin obijen, otkriven otvor od tunela.

“U cilju istrage, ne možemo otkriti kuda vodi taj tunel, ali pretpostavljamo da je nekom bio cilj da lako pristupi sudu i, možda, sobi za zadržavanje pritvorenika, koja se nalazi u blizini depoa”, rekao je juče Savić.

Nedugo potom, ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić, otkrio je novinarima da tunel vodi do privatnog stana u jednoj od obližnjih zgrada.

Najavio je i da se već danas mogu očekivati imena “nekih lica koji su u ovo bili uključeni”.

Do sada još nijesu otkrivena.

Ni dva dana otkad je Libertas poslao pitanja u vezi sa prvobitnom sumnjom da je obijen depo Višeg suda u Podgorici, vršilac dužnosti direktora Uprave policije, Nikola Terzić, nije poslao odgovore.

Iz te bezbjednosne službe niko se nije zvanično oglašavao povodom dešavanja u Višem sudu.

“Krađa dokaznog materijala iz sudskog depoa, bjekstvo ili ubistvo nekog od pritvorenika prilikom njegovog boravka u Višem sudu u Podgorici, neki su od mogućih motiva prokopavanja podzemnog tunela”, nezvanično su juče kazali Libertasu upućeni u istragu.

Tunel je sasvim slučajno, rečeno je juče, otkriven tokom popisa materijala u depou, u kojem se čuva dokazni materijal – spisi, oružje, droga, eksploziv…

Jedna od zaposlenih u sudu požalila se koleginici na pauzi tokom popisa da “klima jako bije u prostoriji”. Potom su otkrile da je promaja “izbila” iz otvora tunela iza polica sa dokaznim materijalom.

Libertaspress.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest