Nezavisne novine Naslovna Novosti Sport Ekonomija Kultura Život i stil Magazin Auto-moto Nauka i tehnologija Pretraga Naslovna Novosti BiHGradoviDruštvoObrazovanjeEx -YuSvijetHronikaBanja LukaIntervjuKolumneNezavisni stav Ex -Yu Neizvjesnost oko sjednice Savjeta bezbjednosti o NATO bombardovanju Jugoslavije

Foto: Jujtub pri tskrin/ Kosovo Online

Za danas u 15 časova po njujorškom vremenu zakazana je sjednica Savjeta bezbjednosti UN-a povodom 25 godina od početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije, na inicijativu Rusije, ali je i dalje neizvjesno u kojem formatu će biti održana.

Iako je Rusija još početkom marta predložila održavanje sjednice Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija posvećeno 25. godišnjici NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, a Japan kao predsjedavajući Savjeta bezbjednosti podržao tu inicijativu i zakazao sjednicu, još je neizvjesno da li će biti otvorena ili zatvorena za javnost.

Brojne zapadne zemlje su kritikovale ovu inicijativu i poručivale da je nepotrebno dolaziti u Njujork jer sjednica neće biti ni održana.

Nezvanično se ovdje može čuti da će na sjednici Savjeta bezbjednosti izvještaje podnijeti i pomoćnik Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za Evropu i Centralnu Aziju Miroslav Jenča.

Pogled/RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest