На предлог министарке Братић: Др Никола Маројевић именован за новог члана УО Универзитета ЦГ

Вријеме читања < 1 минут

Доктор богословских наука и парох никшићки Никола Маројевић именован је јуче од стране Владе Црне Горе за новог члана Управног одбора Универзитета Црне Горе.

Он је на ту функцију, као представник оснивача, именован умјесто Будимира Алексића, који је разријешен због избора на функцију посланика Нове српске демократије и Демократског фронта у Скупштини Црне Горе. Именован је на предлог министарке просвјете, науке, културе и спорта Весне Братић.

Протојереј др Никола Маројевић је шеф издавачке службе Епархије Будимљанско – никшићке и један је од осморице свештеника који су заједно са тадашњим епископом будимљанско – никшићким а садашњим митрополитом црногорско приморским Јоаникијем, били на удару аутократско – репресивног бившег режима ДПС-а, када су били притворени због учешћа у литији у Никшићу 2020. године, поводом празника Светог Василија Острошког, слава му и милост.

Др Маројевић важи за истакнутог интелектуалца и угледног свештеника у народу и човјека који има добре односе са Новом српском демократијом и Демократским фронтом. Објавио је монографије “Молитва је васпитање: човјекова личност, исповијест и васпитање у дјелу Ф. М. Достојевског” 2010. године и “Антропологије Ф . М. Достојевског” 2012. године. Др Маројевић објављује чланке, преводе, приказе, есеје и резензије у бројним часописима у Никшићу и Црној Гори.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest