Njemačko tužilaštvo traži doživotnu za državljanina Srbije: Optužen za ubistvo njemačkih penzionerki (FOTO)

Foto: Jutjub printskrin7WDR Doku

Javno tužilaštvo Hajlbrona danas je zatražilo doživotnu kaznu zatvora za državljanina Srbije (32) kojem se sudi za ubistvo dvije njemačke penzionerke tokom protekle zime.

Viši javni tužilac Harald Lustig je zahtijevao na današnjem suđenju da kazna bude rigorozna jer je i samo krivično djelo više nego ozbiljno i brutalno.

Podsjetimo, državljaninu Srbije sudi se zbog brutalnih ubistava dvije starije žene iz okoline Švabiš Hala, koja su se desila decembra, 2022. i januara, 2023. godine. Kako je tužilaštvo navelo, on je provalio u kuće ovih penzionerki i brutalno ih napao.  Štaviše, tereti se i za premlaćivanje 83-godišnjeg penzionera na njegovom kućnog pragu, takođe u okolini Švabiš Hala.

Inače, ove sedmice je svjedočila ćerka jedne od ubijenih penzionerki Hajdemari K. (77), koja je navela da su na početku mislili da je u pitanju prirodna smrt.

“Isprva su i ljekar i policija mislili da je u pitanju prirodna smrt, dok nije urađena detaljna istraga koja je utvrdila da su nađeni DNK tragovi nepoznate osobe svuda po stanu. Tačnije, osumnjičeni je nespretno, najvjerovatnije tražeći novac, ostavlio svuda krvave tragove koji su kasnije utvrdili da je ipak došlo do zločina”, rečeno je na sudu.

Kako se moglo čuti na sudu, kobnog dana nesrećna penzionerka htjela je sebi da skuva kafu u svom stanu, da pojede parče torte i da pročita novine, međutim dva dana kasnije njena ćerka Ingrid P. ušla je u stan i odmah po otvaranju vrata vidjela je da su vrata razvaljena iako je nesrećna žena imala naviku da uvijek dva puta zaključava bravu. Kada je ušla zatekla je majku kako leži na hodniku neposredno iza vrata stana.

“Ležala je na stomaku umotana u plavo ćebe. Lice joj je bilo nadole, jedna ruka iznad glave, druga uvrnuta unazad, ruke otečene i hladne”, opisala je kako je zatekla majku neutješna Ingrid P. i dodala, svjedočeći pred sudskim vijećem

“Imala je posjekotinu iznad desnog oka i bilo je baš mnogo krvi. Tada sam pozvala Hitnu pomoć. Mislili smo da je pala i da se prilikom pada povrijedila.”

Sumnja se da je serijski ubica pratio žrtvu i da je znao njenu svakodnevnu rutini i da mu je tako bilo lako da planira zločin. Stan u kom je živjela žrtva nalazio se u prizemlju u blizini stepenica, kojima se ulazi u zgradu, pa mu nije bilo teško ni da neprimjetno pobjegne nakon ubistva.

Inače, njemu se trenutno sudi za ubistvo dvije penzionerke – Hajdemari K. (77) i Gertrude N. (89), ali postoje jake indicije da je spisak njegovih žrtava duži.

Foto: Bundespolizei/printskrin

Naime, na suđenju je bilo riječi i o smrti Edit L. (86) koja je nađena kako leži u lokvi krvi u svojoj kuhinji. Naime, isprva se vjerovalo da je nesrećna žena preminula prirodnom smrću, ali je njena porodica to od starta žustro demantovala i ukazivala da je riječ o zločinu. Međutim, njemački mediji su dodali „da će ovaj slučaj najvjerovatnije ostati neriješen jer je žrtva kremirana i neće moći da se ponovo urade sve potrebne analize koje bi utvrdile da li je u pitanju nasilna smrt.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest