NOVOVIĆ: Radujem se da se djeca slobodno igraju u parkovima, ali moja se igraju u sobi

FOTO: YouTube screenshot

Novović je rekao da se moraju ojačati kapaciteti SDT-a, te da je obzirom na nadležnosti ovog tužilaštva, sada premalo mogućnosti za efikasan rad. 

„Bio sam juče u staroj zgradi Vlade, obišli smo sve prostorije, tražili smo osnovne uslove za rad, uz neka mala ulaganja, mislim da ćemo biti zadovoljni. Potrebno je popuniti Specijalno policijsko odjeljenje, sada nema dovoljno službenika, čak, vrlo ih je malo“, podvukao je Novović.

On je rekao i da jedva čeka da se izabere vrhovni državni tužilac u parlamentu.

„I ja se radujem da se naša djeca slobodno igraju u parkovima, ali moja djeca se igraju sada u sobi“, rekao je Novović.

Kako je rekao poslanik DF-DNP Predrag Bulatović, sada se vidi značaj određenih kadrovskih promjena u tužilaštvu.

„Reforme, međutim, nema bez cjelovite kadrovske promjene“, rekao je Bulatović.

On je naglasio i da se ne raduje što je još 2006. godine rekao da je referendum te godine zapravo referendum za privatnu državu Mila Đukanovića.

„A vidimo šta je vrijeme pokazalo. Potrebna nam je demontaža organizovane kriminalne hobotnice“, kazao je Bulatović.

On je naglasio da su Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i DF, progonjeni, i da nema puta za Crnu Goru naprijed dok se to ne razriješi.

Poslanik DF-PzP Branko Radulović rekao je da i ova priča danas na odboru potvrđuje da je u Crnoj Gori potrebno uvesti vanredno stanje.

„Premijeru, drugačijeg rješenja nema da se dođe do efikasne borbe protiv kriminala. Ko nije spreman da brani državu od organizovanog kriminala, neka ide kući“, rekao je Radulović.

Abazović je rekao da je zahvalan tužiocima na svemu što su rekli danas na odboru.

„Neka se vidi sa čime se tužioci suočavaju, i kakve sve opstrukcije postoje. Tužilac Boričić je zbog toga što nije dozvolio da se radi nezakonito, smijenjen. Zvali su tužioca Radonjića u jedan i po poslije ponoći jer su saslušali policijske službenike. Vidite kako štite narko-kartele. Ko ovo ne razumije, zlonamjeran je. Neka onda ne idu zatvor, neka nas maltretiraju“, kazao je premijer.

Kazao je da su Miljković i Belivuk došli jer je osumnjičeni šef kavačkog klana dobio dijete pa da slave.

„Na veselju je i sin Zorana Lazovića, Petar. Tu su i policajci iz Sektora za organizovani kriminal koji obezbjeđuju događaj. Ako to ne tretira SDT, super, neka, ali neka narod Crne Gore to vidi. Još ima dokument gdje su ih navodno policajci kontrolisali. Tipično foliranje. Tobož nešto kontrolišu, to je foliranje. Hvala Bogu na Skaj prepisci, što je imamo. Mi tražimo ubice Duška Jovanovića, Više tužilaštvo ništa ne preduzima“, rekao je Abazović.

On je rekao „zamislite taj Sektor za organizovani kriminal kada dozvoljava da kriminalci dolaze na slavlje kod čovjeka koji se tereti da je zloglasni kriminalac, vođa kartela i švercer kokaina“.

„Došli su kod čovjeka koji je možda jedan od najzloglasnijih kriminalaca koje je ova zemlja ikada imala. To što u ovoj zemlji još nema hrabrosti da se obračunamo da Zoranom Lazovićem i njegovom ekipom, ali polako. Eto aktivnosti i poslanika, ruka pravde dobija zamah“, rekao je Abazović.

On je rekao da je Baković kazao u  izjavi istražiteljima da mu je Zoran Lazović telefonskim putem tražio da se skine zabrana ulaska.

„Ako je od Lazovića to tražio Veljović, onda to on treba da kaže“, rekao je Abazović.

Koprivica je prethodno pitao Abazovića da li zna zašto su Belivuk i Miljković došli u Crnu Goru, ako se zna da se terete da su nekoliko mjeseci prije tog dolaska baš u Crnoj Gori počinili teška ubistva, i jesu li bili u kontaktu sa nekim službenim licima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest