OD MAKRONA TRAŽE RADIKALAN POTEZ! Ruši se front! Legija stranaca čeka naređenje – hoće li smjeti da krenu na Rusiju?!

Foto: Jutjub printskrin/ 60 Minutes
Francuska može da pošalje Legiju stranaca u Ukrajinu, rekao je Ruslan Bortnik, direktor Ukrajinskog instituta za analizu i upravljanje politikom, u intervjuu za Jutjub kanal „Politeka“.

– Francuska čak ima specijalnu vojsku za ovo , koja se zove Legija stranaca, koja radi samo u inostranstvu – rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, Kijevu će biti sve teže da samostalno drži front s obzirom na trenutni intenzitet neprijateljstava — vojni resursi Ukrajine se bliži kraju.

– Trupe zapadnih saveznika u Ukrajini su vrlo vjerovatan scenario. Štaviše, sjeverne zemlje Evrope: Britanija, Poljska potencijalno, baltičke zemlje, Holandija, Francuska, spremne su za takve scenarije – kaže kijevski analitičar.

Francuska Legija stranaca je jedinica Oružanih snaga Francuske koja se koristi samo na teritoriji drugih država. Uključuje i građane drugih država koji aktivno učestvuju u stranim vojnim kampanjama i mirovnim operacijama.

Prošle nedjelje, predsjednik Francuske Emanuel Makron je rekao da će Francuska učiniti sve da spriječi Rusiju da „pobijedi u ovom ratu“. Prema njegovim riječima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu , ali još nije postignut konsenzus. Ubrzo nakon Makronovih izjava, njemački kancelar Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus rekli su da Njemačka neće slati svoje trupe u Ukrajinu, a Šolc je naglasio da zemlje NATO- a u cjelini to neće učiniti.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest