ODLOŽENO SUĐENJE „KAVČANIMA“ ZA UBISTVO HODŽIĆA I SPAHIĆA: Kašćelan i ostali otkazali punomoćje advokatima

Фото: АЛО/РС

Ročište za kontrolu optužnice protiv Radoja Zvicera i ostalih okrivljenih za ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića odloženo je danas u podgoričkom Višem sudu za 17. maj.

Odluku je donijelo vanraspravno vijeće sudije Borisa Savića.

Okrivljeni Slobodan Kašćelan i svi optuženi otkazali su punomoćje svojim advokatima, nakon čega je sudija Savić konstatovao da nema uslova za održavanje ročišta, jer je obavezna odbrana.

Advokat Miloš Vuksanović zatražio je na početku ročišta izuzeće vijeća sudije Savića, jer je prepoznao da sud namjerava da razdvoji postupak u odnosu na tri optužena. Dodao je i da će sud potvrditi optužnicu.

Vijeće Savića je odbilo predlog za izuzeće, jer je ocijenilo da to vodi ka odlaganju ročišta. Nakon te odluke, svi advokati branioci okrivljenih napustili su sudnicu Višeg suda.

Sud je nastavio sa odžavanjem ročišta za kontrolu optužnice, jer u tom slučaju odbrana nije obavezna. Međutim, Kašćelan i ostali optuženi otkazali su punomoćje svojim braniocima. U tom slučaju, zbog težine krivičnog djela, optuženi moraju imati branioce.

Sudija Savić je dao rok do 17. maja da angažuju nove branioce, ili će im sud postaviti branioce po službenoj dužnosti.

Optužnicom je predstavljeno da je Zvicer krajem jula 2020. godine naredio otmicu Hodžića i Spahića jer je smatrao da su oni kao bliski saradnici prethodno ubijenog Alana Kožara znali gdje je ovaj skrivao novac i drogu.

„Radoje Zvicer je kao organizator, u vremenu između kraja jula i druge polovine avgusta 2020. godine, okrivljenima Radoju Živkoviću, Milanu Vujotiću, Draganu Kneževiću, Marku Miljkoviću i Veljku Belivuku, naredio da se pronađu i u pogodnoj prilici otmu, a zatim na podmukao način, iz bezobzirne osvete, niskih pobuda – netrpeljivosti i mržnje i radi uspostavljanja prevlasti, liše života pripadnici suprostavljene kriminalne organizacije, Mile Radulović i Damir Hodžić“, navodi se u optužnici.

Na optužnici se, pored Zvicera, Živkovića, Vujotića, Kneževića, Miljkovića i Belivuka, nalazei: Marko Miljković, Ratko Živković, Nebojša Janković, Stevan Kraljević, Slobodan Kašćelan, Nenad Kaluđerović, Darko Prelević, Davor Perović, Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Nikša Perović, Miloš Radonjić, Vladimir Vučković, Petar Đurović, Rade Garović, Mersudin Čolaković, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Nikola Spasojević, Radovan Mujović, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević, Zoran Kažić, Aleksandar Ljumović, Borko i Bojan Bešović.

Pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest