OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG ŠEFA HRT ZBOG PRIVREDNOG KRIMINALA: U priču umiješan i pokojni GRADONAČELNIK ZAGREBA

Фото: Pixabay

Hrvatska državna Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) je podigla optužnicu protiv Milana Lončarevića i Kazimira Bačića, bivšeg generalnog direktora Hrvatske radio televizije (HRT).

Večernji list navodi da su Lončarić i Bačić uhapšeni prije dvije godine u akciji USKOK zbog sumnje na privredni kriminal, a USKOK tereti Bačića da je bio posrednik između Milana Bandića, sada pokojnog gradonačelnika Zagreba i preduzetnika Milana Lončarića za obezbjeđivanje realizacije Lončarićevog projekta „Vrtovi svetla“.

Zagrebački dnevnik prenosi da je USKOK, ne navodeći imena, objavio da su nakon sprovedene istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu podigli optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana zbog krivičnih dijela davanja mita sa ciljem trgovanja uticajem i trgovanja uticajem.

Optužnicom se prvookrivljeni tereti da je od marta 2020. do 29. juna 2021. u Zagrebu, kao osnivač i odgovorna osoba, kao i stvarni vođa poslovanja više trgovačkih društava, a nakon što je bezuspješno pokušao da obezbjedi odgovarajuće saglasnosti, dozvole i rješenja nadležnih službi Grada Zagreba potrebnih za legalizaciju već izgrađenih objekata kao i za izvođenje građevinskih radova na nekretninama u vlasništvu njegovih društava, dogovorio s drugookrivljenim, generalnim direktorom HRT, s kojim je i porodično povezan, da ovaj posreduje kod tadašnjeg, a sada pokojnog, gradonačelnika Zagreba kako bi ovaj na temelju svog službenog položaja i autoriteta obezbjedio potrebna dokumenta.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest