ORLIĆ: Pomeni stradalim Srbima u Banjskoj širom Crne Gore su dokaz srpskog jedinstva

Foto: Jutjub printskrin/ BN TV INFO

Predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić za portal „Adria“, je komentarisao nedavna nemila dešavanja na Kosovu, ali i činjenicu da je i veliki broj građana Crne Gore, u više gradova, odao počast ubijenim Srbima, te da su i na utakmicama navijači nosili transparente podrške srpskom narodu na Kosovu.

Orlić nema dilemu – isključivi krivac za sva dešavanja na Kosovu je Aljbin Kurti.

„Isključivi krivac za užasnu situaciju na Kosovu i Metohiji je Kurti, koji svakodnevnim terorisanjem Srba uporno ciljano pokušava da izazove otvoreni sukob. Njegova najveća želja je da Srbiju uvuče u sukob sa NATO-om, a cilj mu je etnički čisto Kosovo, bez i jednog Srbina“, ističe Orlić.

Prema njegovim riječima Kurtijevi eskadroni terora moraju hitno da napuste srpske sredine i konačno prekinu sa zločinima nad narodom.

„Poruku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića su već čuli: Srbija nikada neće priznati tzv. ”Kosovo”, nema tih prijetnji i tog nasilja koji ovaj stav mogu da promijene“, naglaša Orlić.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da su širom Crne Gore organizovani pomeni, paljene svijeće za stradale na Kosovu, te da je i na utakmicama bilo transparenata sa imenima ubijenih Srba i porukama podrške srpskom narodu na Kosovu, Orlić odgovara da to pokazuje jedinstvo Srba, ma gdje s oni nalazili.

„Baš kao što je ujedinjena Srbija, tako je i srpski narod svuda gdje živi, naravno i u Crnoj Gori. U teškim vremenima svi stojimo zajedno uz predsjednika Aleksandra Vučića, državu Srbiju i svoj narod na Kosovu i Metohiji. U našem jedinstvu je naša najveća snaga“, zaključio je Orlić.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest